<< Arkiv  
Notiser Aktuellt just nu...>>
Notiser September 2012
 

Lag-UDM-final i Jönköping
30 sep:
Båda våra P13-lag i årets Lag-UDM hade kvalificerat sig till finalen som gick i ett regnigt och kallt Jönköping igår. Där slutade vi fyra och sexa av sex lag. Johan Lindqvist blev tvåa på 60m häck på 10,54w (+2,3m/s) och Hampus Holmberg blev trea i kula på 8,79, annars individuella placeringar i den bakre halvan. I förstalaget ingick utöver Johan & Hampus även Lukas Nilsson, Billy Nilsson, Lasse Fredriksson och Albin Johansson. I andralaget deltog Ivar Glasberg, Melker Torslén, Leo Nilsson, Simon Strand och Simon Carrington.

Kan tilläggas att IFK Växjö i och med denna tävling gick ifatt oss i Eric Walls vandringspris, men inte förbi, faktiskt är ställningen nu 555p mot 554,5p (till vår fördel) inför de två avslutande DM-tävlingarna, Växjömaran 20e okt och Castorama där klubbarna själva får arrangera valfria dagar ända fram till söndagen 20 okt. Nu gäller att inte tappa segern!


Arrangemang 2013
30 sep:
Förra söndagen hade vi ett möte på Scandic där vi gick igenom alla våra arrangemang och planerade in kommande datum 2013 med eventuella förändringar.

Jan ? Vintercup, Alsterbro Jul 7, sö Ölandsspelen
Mar ? Vintercup, Kalmar   DM 5000m m.m
Påsk? Tjurruset Jul 17, on Löttorpsvarvet
Apr 13/20, lö Skälbyloppet Jul 20, lö Hornsjön Runt
Maj 8, on Lilla Kyrkstafetten Jul 27, lö Ölands Marathon
Maj 11, lö Ölands Kyrkstafett   ÖM, VÖM, VSM
Maj ? Lidingö Seedningslopp Jul 31, on Kalmarmilen
Maj 27, må Högbygaloppen   Lilla Kalmarmilen
Jun 4, må Kalvinknatet Aug 17, lö IronMan
Jun 28, fr Böda Sandsloppet Aug 31, lö Nattloppet
Jul 1-5 må-fr Friidrottsskolan Dec 31, ti Kalmar Sylvesterlopp
Jul 2, ti Veteran-ÖM    
       
Oklart: ÖM, UÖM, Kalmar Halvmarathon, Pumpalöpet, ev DM-tävling.

Kommentarer/diskussion
Angående vintercuperna är inga datum klara ännu. Kent Lindblad som tidigare varit dragloket i Kalmar OK har nu gått över till oss, Ingemar Andersson i KOK har dock sagt att han kommer fortsätta driva VC för KOKs del. För vår del blir det två som vanligt där Ola Slättengren i Alsterbro föredrar den tidigare i januari pga Vasaloppet i mars, Christer Persson ansvarar för den andra som inte nödvändigtvis går i Kalmar.

Tjurruset är något huvudföreningen arrangerade i våras utan att friidrottssektionen var inblandad. Samma gäller 2013.

Polen-träningsläger under påsk? Nämndes men inget beslut.

Skälbyloppet hade ny bana i år där vi i större utsträckning håller oss inne på Skälby-området. Längst nere i sydöst fick man dock springa ute på bilvägen, även om det inte är så trafikerat en söndagförmiddag. Även ny utformning på inbjudan. 2013 lägger vi oss på lördagen 13e eller 20e, den helgen Vårstafetten inte hamnar på.

Terräng-ÖM passar nog bra att ha 1 maj även i år, inte så många HIF:are som brukar vara med i Växjöloppet, som annars också går denna dag. Dock inte HIFs tur att arrangera 2013.

Lilla Kyrkstafetten hamnar 2013 på en onsdag pga Kristi himmelsfärd är på torsdagen. Stora stafetten sen på lördagen, tyvärr har Scaniamilen i Oskarshamn också tänkt lägga sig denna dag. Diskussion om att ev. korta ner damklassen till korta banan = 6st sträckor, eller gena över Öland en sträcka tidigare på vägen norrut = 9st sträckor. Syftet är att göra det lite enklare att få ihop lag så vi kanske får fler än de nu 4-6st vi haft de senaste åren. Vid 9st-stäckor-alternativet skulle även damklassen hamna i täten ett tag och få lite mer uppmärksamhet. Inget beslut togs dock.

Lidingö Seedningslopp ökade från 10st deltagare premiäråret ifjol till "hela" 36st nu i våras. Skyltar längs banan var uppsatta och satt kvar ett bra tag efter loppet, kvalitén håller för att de ska sitta där permanent, men tillstånd för detta saknas. Seedningsloppet är tredje och avslutande steget efter två tidigare föreläsningar om träning/kost/skador/etc. Kanske ha ett paket där man får vara med på alla tre träffarna för en viss kostnad? Datum får vi återkomma med efter att ha kollat med IFK Lidingö friidrott.

Högbygaloppen fortsätter att dra in utmärkta slantar till vår verksamhet, 75-80.000kr, även om den nu blivit omseglad av Kalmarmilen och Nattloppet som vår största inkomstkälla. Datum 2013 blir måndag 27 maj.

Kalvinknatet är ett samarbete med Malmö AI och Skånemejerier, de kommer med medaljer, t-shirt och annan utrustning, medan vi mest behöver planera banan och ställa upp med funktionärer. Kalmar SK fick frågan om att arrangera ifjol, men var ej intresserade. Ljungby är en till ort i Småland som hakat på, annars kör de flest tävlingar i Skåne. Får sägas varit mycket lyckat i våras då vi premiärkörde, 270st starter varav många efteranmälda tätt inpå start. Tydligare skyltar och olika köer för olika klasser behövs till nästa år. Datum fastställt efter mötet till måndag 3 juni.

Böda Sandsloppet hade premiär ifjol och fortsatte i år. Huvudföreningen är huvudansvarig, men här är även vi från friidrottssektionen inblandade. Anna Barkevall på Böda Sands Camping (som också är inblandade) har haft funderingar på att göra loppet "tuffare" t.ex. springa i sand. Fredag 28 juni 2013.

Friidrottsskolan går måndag-fredag 1-5 juli, precis efter Världsungdomsspelen, start dock först kl. 15 på måndagen. Äldre ungdomar brukar ställa upp som ledare. Veteran-ÖM läggs in på tisdagen 2 juli som vanligt.

Direkt efter skolan en lucka på lördagen för att göra i ordning idrottsplatsen, sen Ölandsspelen på söndagen med DM 5000m inlagt på kvällen som vanligt.

Löttorpsvarvet hade premiär i år med bara ett tiotal föranmälda, på tävlingsdagen överrumplades vi dock med en strid ström efteranmälda och tillslut kunde över 140st starter summeras! Nummerlapparna tog dock slut, barnens lappar fick samlas in igen och återanvändas i vuxenloppet. Några som kom i sista stund fick vi neka plats och hälsa välkomna 2013 istället då datumet blir samma, 17 juli, men veckodagen en onsdag (fastställdes efter mötet). Detta var även loppet då vi premiärkörde vår chiptidtagning, en del strul förekom dock som vi sen dess fått allt bättre ordning på.

Hornsjön Runt har vi tänkt köra för 36e gången lördagen 20 juli 2013, även om Pensionatet nu lär vara till salu. Även här har Oskarshamn tänkt krocka med oss, Stångehamnsmilen.

Ölands Marathon lördag 27 juli 2013 kommer även inkludera Veteran-SM i marathon. Vi hade det även 1998 då vi satte deltagarrekordet med 112st starter. Bortsett ifrån det toppåret har vi generellt ökat deltagarantalet på de senaste åren och nu nått upp i ca: 90st, med VSM nästa år kan det kanske bli upp mot 150st. Största skillnaden arrangörsmässigt blir lite extra prisutdelningar att ordna på något smidigt sätt.

Kalmarmilen fortsatte öka från 700 anmälda ifjol till 1200st varav ca: tusen startade. Banan var ändrad, bl.a. skippades vallgraven kring slottet och generellt var banan nu bättre och rymligare. I år hade vi även premiär för Lilla Kalmarmilen där 170st barn & ungdomar tog sig runt en kortare variant. Onsdagen 31 juli blir datumet nästa år.

IronMan går 2013 lördagen 17 augusti och här har vi blivit mer och mer involverade som medarrangör, hade i år två stationer som vi skötte bra. Mycket getingar dock kring cocacolan.

Nattloppet premiärkörde i år med 746st deltagare, kompletterande beställningar av nummerlappar fick göras i flera omgångar inför loppet i takt med att anmälningsströmmen sprang ifrån våra förhandsförväntningar. Banan var lite bökig att ta sig runt, inte minst för för-motorcyklisten Bertil pga begränsad sikt i mörkret (ska ju inte bara se framåt utan även försöka se ledaren bakom sig). Vi får klura lite på eventuella banändringar till nästa år, då datumet blir 31 augusti.

Pumpalöpet premiärkördes i år i samband med skördefesten på intiativ kassören Leifs fru Sonja, oklart hur det blir 2013.

Kalmar Sylvsterlopp kommer redan i år få en upplyftning, samarbete med Destination Kalmar i likhet med Kalmarmilen och Nattloppet, och hamnar då på hemsidan www.kalmar.com. Ger troligen fler deltagare och nummerlappsutdelningen behöver då starta tidigare än vi brukar. Om vi delar ut tröjor i de andra två loppen tänkte vi här istället dela ut en mössa med Sylvester-tryck på. Fler raketer, champange/cider efter mål, ny medalj och kanske fler utlottade saker som cykel, resor, m.m. Startavgiften får i och med detta och lyftas till 200kr, efteranmälan 300kr. Vi har till detta lopp även tänkt haka på det anmälningssystem som finns inom FRIDA, som Svenska Friidrottsförbundet står bakom. Där betalar man direkt vilket skulle spara kassören Leif mycket jobb, som ökat kraftigt nu de senaste åren i och med alla lopp. Tanken är att köra det på alla långlopp framöver.

Kalmar Halvmarathon? Nytt lopp 2013 vi inte hann diskutera färdigt. Start och mål skulle kunna vara vid huvudsponsorn Malkars träningscenter vid postcentralen/nya bron över järnvägen. Vi spanade efter lediga datum främst i juni...


Långa Terräng-DM - Bästa klubb, nu även förbi IFK Växjö!
27 sep:
I söndags avgjordes Långa Terräng-DM i Södra Vi, där vi som väntat blev bästa klubb med 42p till Eric Walls vandringspris, och därmed tog in det sista av det avstånd som i somras varit flera hundra poäng upp till IFK Växjö - och nu äntligen förbi dem med 25,5p marginal. Dock stor risk att de återtar ledningen i och med helgens Lag-UDM i Jönköping, och sen kommer Växjömaran och Castorama avgöra om vi lyckas bli "bästa DM-klubb" även 2012 och isåfall för sjätte året i rad.

Bland de 42 poängen till vandringspriset vägde dubbelseger i lagtävlingen tungt (12p+12p) där Gustav Milesson (2a 41:05), Sonny Karlsson (4a 42:20) och Mikael Bäcklund (6a 43:48) var de som fixade guldet på herrsidan, medan damlaget (8km istället för männens 12km) bestod av Åsa Jönsson (6a 40:53), Katarina Nilsson (7a 40:56) och Anita Jönsson (9a 41:30). Individuell topp-6-placering ger också poäng. På damsidan lyckades även vårat andralag ta sig upp på pallen som trea = 8p, vilket Git Karlsson, Iréne Rohde och Lilian Brorsson svarade för som 12a-13e-14e på tiderna 43:40, 45:19 och 47:06. Övriga deltagare var Ola Slättengren (7a 44:39), Johathan Persson (14e 48:28), samt Christer Persson som valde 8km utanför DM och blev trea på 47:39.


Skol-SM, Växjö - Ken tog silver på 2000mH
25 sep:
I helgen gick Skol-SM i Växjö där vi hade en deltagare, nämligen Ken Slättengren som avverkade en distans per dag. På fredagen sprang han 1500m på 4:20.09 och blev femma, på lördagen tog han silver på 2000m hinder med tiden 6:29,47 och på söndagen gällde 3000m där han blev fyra på 9:23,41.


Anders Ellow sprang kuperat 21km-lopp i Örnsköldsvik
23 sep:
Förra helgen gick Salomon Trail Tour i Örnsköldsvik med 21km som huvudsaklig sträcka inkluderande ca: 900 höjdmeter. Anders tog sig runt på 2:02:19 och blev 10a av 36.


Ytterligare en klubbtävling
19 sep:
Även i torsdags körde vi en klubbtävling, denna gång en aning större sådan med 12st deltagare som tillsammans satte 24st resultat i grenarna kula, diskus och spjut.


VSM i kastmångkamp - Georg vann M70
18 sep:
I lördags gick VSM i kastmångkamp i Bottnaryd där Georg Johansson tog hem segern i M70-klassen med poängsumman 3.353p och grenresultaten slägga 36.51, kula 9.95, diskus 31.50, spjut 22.44 och vikt 14.44. Segern togs med drygt 200p marginal och av fem deltagare kastade han klart längst i slägga & vikt, grenseger även i diskus men med mindre marginal, samt tvåa i kula och trea i spjut. Kan tilläggas att Georg född 1938 var äldst i klassen, övriga födda på 40-talet.


Jonas vann Sävsjö Stadslopp på 32:05!
17 sep:
I lördags gick Sävsjö Stadslopp (10km) där Jonas Andersson tog hem segern på 32:05! Detta är ungefär en hel minut bättre än de 32:59 han hade 18 aug i Midnattsloppet, 33:04 i Kalmarmilen 1 aug, 33:25 i Stångehamnsmilen 14 juli, eller de 33:01,32 han hade 1 juli i DM 10.000m. I DM-loppet var han trea medan IK Sisus Frederick Karlsson vunnit på 32:47.46, nu var det omvända roller där Frederick fick nöja sig med 3e-platsen (34:11) och det var Martin Lundqvist, också IK Sisu, som bjöd hårdast motstånd, tvåa på 32:23.


Sunnerboloppet, Ljungby - Comeback av Tomas!
16 sep:
Idag var tre HIF:are borta i Ljungby och deltog i Sunnerboloppet. Tomas Olsson som inte synts till sen maj pga hälsenebesvär och inte heller sprungit något i sommar, började springa lite smått för bara några veckor sedan och när tempot på träning visat sig vara oväntat bra tänkte han kombinera en liten motorcykelutflykt till Ljungby och där springa den kortare 4,7km-banan. Utfallet blev en klar seger på imponerande 15:45, 3:21/km! Det alltså med ytterst lite löpträning i benen senaste halvåret. Hälsenorna är dock inte helt bra ännu så det blir fortsatt att ta det lugnt på träning, dvs något 5km-race lite då och då i 3:30-fart för att testa formen, givetvis med sparsam mängd uppvärmning / nerjogg för att inte trötta ut senorna i onödan.

Mikael Bäcklund och Markus Andersson gjorde sällskap i bil och i valet att springa 10km. Mikael som radat upp millopp strax under 35min i år noterade nu ännu en punktlig sådan till samlingen, 34:44 och en 3e-plats. Markus som brukar ligga på 35:XX underpresterade dock precis som i Hultsfred förra helgen och tog sig nu nätt och knappt under 37min, 36:55 (7a).


Klubbtävling - tre personbästan av fyra möjliga
16 sep:
Igår körde vi en klubbtävling där systrarna Emma och Ida Persson kastade diskus & slägga med resultaten 27,20 och 23,67 för Emmas del och 22,05 + 14,54 för Ida. Emmas tidigare pers var 26,80 (Castoraman förra helgen) och 23,10 (Hindenspelen för tre veckor sedan), medan Idas tidigare slägg-pers 13,34 var satt -07, i diskus kastade hon 26,21 -04, vilket alltså var enda perset som överlevde klubbtävlingen.


Stockholm Halvmarathon - David trea på 1:08:11!
15 sep:
Idag avgjordes Stockholm Halvmarathon där David Nilsson gjorde en stark insats och blev trea på 1:08:11 efter Hässelbys Haben Idris (1:05:57) och Adil Bouafif (1:07:15) och med Emil Lerdahl, Janne Holmén, Tobias Lundgren och Fredrik Uhrbom inom 1min bakom sig. En David i toppform har visserligen två SM-medaljer i marathon och det grymma halvmaraperset 1:05:56 (sekunden under Habens segertid) på meritlistan, men i år har han haft en del skador & krämpor, bl.a. baksida lår på sistone. Anders Dahlström har inte sprungit någon halvmara på många år nu, men ställde nu plötsligt upp och noterade tiden 1:22:14 (Calles M50-klubbrekord 1:19:34 klarade sig). Ytterligare två HIF:are tog sig runt, Peter Billberg med tiden 1:50:27 och Christer Grandin som hade 1:59:16.


Olympic Day i Borgholm - Högby IF medverkade
15 sep:
Igår avgjordes ett mini-OS - Olympic Day - på Borgholms IP för alla skolungdomar i klasserna 3-5 på Öland. Konceptet Olympic Day körs också på många andra orter runt om i landet. Ett tiotal idrotter var inblandade, bland annat friidrott där Högby IF ställde upp med en administratör (Christer) och fyra tränare som ansvarade för varsin gren som skolungdomarna fick prova på.


Inmarch precis som på OS, Emma fick bära facklan en bit.


Medverkande HIF:are, Christer Möller (administratör) med tränarna (för varsin gren) Max Hariesson, Emma Persson, Maria Tell och Calle Nilsson.


Några olympiska idrottare var också på plats, Sofia Paldanius (kanot, OS-4a 2012 i klassen K1 500m), Jalmar Sjöberg (brottning, OS-5a 2008 i 120kg-klassen), Joachim "PimPim" Johansson (tennis, bäst rankad 9a i världen feb-05) och Jenny Fransson (bottning, OS-9a 2012 i 72kg-klassen). Ej med på fotot, men väl på OS-dagen i Borgholm var även Tiokamparen Nicklas Wiberg och Johan Röjler (skridskor).


Nytt lopp - Pumpalöpet söndagen 30 september!
15 sep:
Under juli månad hade vi som vanligt Ölandsspelen, Hornsjön Runt och Ölands Marathon (inkl. ÖM o VÖM), därtill Friidrottsskolan med Veteran-ÖM inlagt, ÖM för ungdomar och seniorer med mångkamp som en nyhet, i Ölandsspelen var även DM 5.000m inlagt och i slutet av månaden arrangerade vi även Lag-DM i samarbete med några fler klubbar från Kalmar län. Som om månaden inte var full utökade vi ifjol med Böda Sandsloppet, som hade en fortsättning i år, och slutligen hade vi premiär med Löttorpsvarvet. Det var också tillfället då vi premiärkörde vårat nya chiptidtagningssystem, som vi fram tills dess och där efter jobbat på att få rutin och ordning på.

Knappt var denna intensiva månad över förrens vi körde vårat nya storlopp Kalmarmilen 1 aug, nu med över 1000 anmälda, och senare i aug hjälpte vi även till med IronMan och förra helgen var det Nattloppet, som visade sig bli vårat storlopp nr. 2 med nästan 1000 anmälda. Några dagar innan körde vi också en liten klubbtävling á la Castorama, och någon mer sådan kan väl tänkas, men annars lugnt nu på arrangemangsfronten fram till Sylvesterloppet? Glöm det.

Nu startar vi även upp Pumpalöpet söndagen 30 sep i Löttorp! Initiativtagare är Sonja J.


Götalandsmästerskapen för 13-14åringar i Ängelholm
11 sep:
I helgen samlades ungdomar födda 98-99 från södra Sverige i Ängelholm och gjorde upp om GM-medaljer och samlade poäng till sitt distrikt, resultat. För vår del hade vi fyra aktiva som antingen klarat kvalgränserna eller varit topp-8 i årsbästa-statistiken, nämligen Johan Lindqvist, Elin Vertetics, Julia Samuelsson och Ellen Lindeby.

Johan som tävlade i P13 lyckades få med sig två medaljer hem, silver i diskus på nya perset 35,27 och brons i stav med 2,30. Han tog också sig till final på 60mH via försökstiden 10.41, sen dock långsammare i finalen, 10.81, och en 6e-plats. Den lite udda grenen 200m häck testades, men tiden 33.82 räckte inte till final. Gren nr fem och sex var höjd och spjut där han blev 7a med 1,47 och 12a med 31,02.

Elin sprang försök på 80mH och 300m i F14-klassen där hon var närmast att ta sig till final på 300m med försökstiden 44.83, på 80mH hade hon 13,08. Hon var även 11a i spjut med 24.02, 12a i höjd med 1,44 och ställde upp i längd men utan att få till något godkänt hopp.

Ellen i F13 ställde upp på 600m och 1500m där hon var 14e (heat-6a) på 1:52,94 och 9a på 5:28.59. Julia nöjde sig med att hoppa höjd och klarade 1,42 som gav en 18e-plats.


Fler snabba HIF:are i Nattloppet
10 sep:
Förutom dubbelsegern av David & Ida som nämndes tidigare var Ken Slättengren och Simon Rohde också bland de snabbaste som 4a på 19:30 och 7a på 20:14. På damsidan sprang Frida Össmar in som 6a på 23:37 och Beathrice Odén 15e 25:29. Totalt deltog 24st HIF:are i Nattloppet.


Prisutdelning, David, Ida, Johan Göransson från SmålandsIdrotten, Henik Andersson från Linnéuniversitetet och speaker Micke Larsson.


DM o VDM i Halvmarathon, Hultsfred
10 sep:
I lördags avgjordes Smålands DM o VDM över 21,1km i Hultsfred där 12st HIF:are ställde upp och såg till att vi helt i sin ordning även vid detta långlopps-DM:et blev "bästa klubb" med 20p till Eric Walls vandringspris och nu är det jäklar inte många poäng som saknas längre innan vi passerar IFK Växjö och blir "Årets bästa DM-klubb" för sjätte året i rad!

David Nilsson ställde upp och hade inga svårigheter att ta hem segern, efter en första "lugn" 36min-mil skruvades tempot upp lite, andra milen gick på 34min och sluttiden blev 1:13:43 med 2,5min i segermarginal. Sonny Karlsson var också framgångsrik med tiden 1:17:04 som både gav seniorbrons och M45-guld. Mikael Bäcklund var femma på 1:19:14. Sen tog både Tobias Ingvarsson och Ola Slättengren VDM-silver i M35 respektive M45 som total 10a & 12a på tiderna 1:21:13 och 1:22:45. Där i mellan sprang Markus Andersson in på 1:22:23. Medan Ola sprang ganska bra var Tobias och Markus inte lika nöjda, och ännu sämre gick det för Pär Wanby som normalt också borde kunna springa under 1:20, men nu landade på 1:25:24 som 17e eller M45-4a.

På damsidan blev det tre VDM-guld i K45, K50 och K55 av Anita Jönsson (1:47:28), Camilla Persson (1:47:43) och Katarina Nilsson (1:49:09). Därtill var Iréne Rohde tvåa efter Katarina på 2:05:53 och Liselotte Klemming seniorfemma på 1:40:06.

Håkan Lindström missade att halvmaran hade DM-status och sprang istället maran, där han vann M50-klassen på 3:38:51.


Castorama - Nästan fyra pers av Emma!
10 sep:
I torsdags körde vi en Castorama där Marcus Nilsson och Emma Persson deltog, plus Gustav & Johan Lindqvist i enskilda kastgrenar. Marcus gjorde serien kula 13,83 - spjut 47,24 - diskus 40,75 - slägga 34,71 och fick då ihop totalt 2.582p. Därtill körde han några extra släggkast och fick då till 37.16, någon meter från perset. Emma hade serien kula 8,60 - spjut 25,56 - diskus 26,80 - slägga 22,57 = 1.938p och här är resultaten i diskus och spjut nya personbästan, medan i kula och slägga har hon stött/kastat 11cm respektive 53cm längre, dvs ganska nära de två också nu. Johan kastade både spjut och diskus och redskapen landade i båda fallen strax över 31m. Gustav kastade 12,59 i diskus.

Alla Castoramor med seniorredskap under hösten räknas in i DM i Castorama, där det redan nu finns en resultatlista som succesivt byggs på. Marcus & Emma toppar faktiskt listan i dagsläget och Marcus är inte chanslös på att ligga kvar där, men har i alla fall goda medaljchanser. Emma har också viss chans på medalj, men kanske mer troligt med en 4-6e-plats.


8-9 sep: På lördagskvällen arrangerade vi premiärupplagan av Nattloppet med start & mål på Larmtorget och med hela 861st anmälda, okänt antal startande, samt preliminärt 746st fullföljande!! Succé direkt. Snabbast var David Nilsson på 17:57 - som även vann DM-halvmaran i Hultsfred på 1:13 tidigare på dagen! - och Ida Nilsson med 21:42 - som gjorde en liten comeback efter flera års skadestrul, är dock fortfarande inte helt bra men det blir sakta bättre.

Resultat >> | Foton >>


Bäcklund tvåa i kvartsmaran Edet Runt
3 sep:
I lördags gick också Edet Runt i Lilla Edet, 2mil sydväst om Trollhättan. Mikael Bäcklund ställde upp på kvartsmaran och blev tvåa på 36:31, 3:29/km, 5s bakom segraren.


Sex HIF:are deltog i Tjejmilen
3 sep:
I lördags gick det väldiga Tjejmilen i Stockholm med 32.000st anmälda och knappt 15.000st fullföljande i tidtagningsklassen. Däribland följande om man söker på "Högby": Maria Pajkin 50:14, Git Karlsson 51:43, Charlotte Harrieson 52:51, Margareta Petersson 57:06, Marie Carlsson 1:03:29 och Eva Petersson 1:30:20.


Mångkamp-DM i Alvesta - Klubbrekord av Elin & Lovisa!
3 sep:
Under helgen har Mångkamps-DM genomförts i Alvesta med fyra deltagare från Högby. Elin Vertetics (F14) och Lovisa Karlsson (F12) vann sina klasser (Elin var dock själv) och satte dessutom nya klubbrekord. Elin i sexkamp med 3.307p och Lovisa i femkamp med 4.152p, tidigare rekorden hade Moa Larsson (F14 3.149p) och Evelina Dalberg (F12 4.018p). Elin förbättrade även sina pers i alla tre grenarna på söndagen, längd 5.05, spjut 28.56 och 1:50,90 på 600m. På lördagen sprang hon 80mH på 13.44, hoppade 1,42 i höjd och stötte 9,36 i kula. Lovisas serie var 60mH 10.29, höjd 1.42, boll 28.82, längd 4.72 och 600m 2:04,88.

Även för Johan Lindkvist i P13 och och Julia Samuelsson i F13 blev det medalj, båda var nämligen tvåa på 3.686p (Johan) repektive 3.951p (Julia). Grenresultaten var för Johans del 60mH 10.82, längd 4.66, boll 41.23, höjd 1.45 och 600m 2:09.12, medan Julia hade 11.55, 1.51, 26.28, 4.22 och 1:53,87 i samma grenar.


Finnkampen - Landslagsdebut för Ken!
2 sep:
I helgen har vi kämpat mot vårat blå-vita grannland igen och efter P17-segern på 2000m hinder vid USM blev Ken Slättengren uttagen tillsammans med P16-tvåan Johan Lindgren från Mölndals AIK som tog sitt silver på 6:22.78, att jämföra med Kens segertid på 6:14,25. Nu i Finnkampen öppnade Ken starkt, men föll tillbaka och blev trea på 6:26.98. Johan vann på nya perset 6:10.35, medan finnarna hade tiderna 6:14 & 6:36. Kens bidrag blev därmed 2p, och totalt blev det en knapp förlust, 98p - 101p till finsk fördel. Däremot klar seger på flicksidan och för de manliga seniorerna, medan kvinnornas segersvit sen år 2000 nu sprack. Foto: Deca Text & Bild.