Aktuellt just nu...>>
Notiser November 2017

David och Julia spang terränglopp i Nederländerna
28 Nov:
Julia Samuelsson och David Nilsson sprang i Nederländerna nämligen i Waranderloop. David slutade på fjärde plats på det 10300m långa terrängloppet. David sprang i mål på 32:10. Julia sprang 4300m, Julia blev 12:a på tiden 16:43.

Seger för Nils i Äspötunneln
28 Nov:
Nils Hammaräng Grip och Per Hammaräng Grip sprang Äspöloppet, Oskarshamn
Ett udda lopp är det 3,6km långa Äspöloppet utanför Oskarshamn som går i en tunnel upp från slutförvaret av kärnbränsle. Detta innebär 14° konstant lutning (bara korta flacka avsatser) och hela 450 höjdmeter på denna sträcka. Förra året kom Nils 4:a på 19:32, i år stod Nils högst upp på pallen på tiden 19:00. Även Per förbättrade sin tid och placering. Per sprang i mål på 23:35 och kom på 26:e plats. 2016 kom Per 37a på 24:56.

Vintercupen är igång igen
23 Nov:
I söndags började vintercupen med svarta femman i Svartbäcksmåla i Nybro. Det blev trippel Högby IF både i dam och herrklassen!

Vann herrloppet gjorde Andreas Davidsson på 17:04 före Mikael Bäcklund på 17:07. Markus Andersson sprang in som trea på 17:40. På 14:e plats kom Anders Rehn som sprang i mål på 19:48. Simon Larsson gjorde debut i högbylinnet och sprang i mål på 21:57 vilket gav en 25:e plats. Stefan Rohde och Christer Persson knep 35:e resp 36:e platsen, de sprang i mål på 25:40 resp 25:50.

I damloppet var det dubbelt Össmar i topp, Frida Össmar vann på 20:12 före Nelly Össmar 21:08. Trea blev Lisa Hedbäck på 21:28. Irene Rohde sprang i mål som 13:e dam på tiden 29:58.

Ida vann 50 mile Championship i USA
23 Nov:
Ida Nilsson som springer trail för Salomon Running vann i lördags 2017 The North Face Endurance Challenge Series 50 Mile Championships in 7:07:56. Tävlingen avgjordes i norra Califonrien i USA.

David tvåa i Salzburg
23 Nov:
David Nilsson sprang i lördags ett Crossattack i Salzburg, vilket är ett 8740m terränglopp.
David blev tvåa på 26:50.

Jämjöhalvan
18 Nov:
Idag var ett antal löpare från Högby IF och sprang tre olika distanser i Jämjö under regniga blåsiga förhållanden. Sex löpare från Högby sprang halvmarathonloppet. Mikael Bäcklund placerade sig främst av Högbylöparna, Mikael blev tvåa på männens halvmarathonlopp på tiden 1:12.42 vilket är nytt personligt rekord samt gör att Mikael avancerar två placeringar på topplistan till 13:e plats. Femte och sjätte plats gick även det till högbylöparna Oliver Wykman (1:16.55) och Nils Hammaräng-Grip (1:16.58). Peter Fransson sprang även han halvmarathon och kom in på en 53:e plats på tiden 1:41.32. I damernas lopp sprang Charlotte Harriesson in på 14:e plats på tiden 1:59.55. Strax bakom kom Irene Rohde in som 16:e dam på 2:01.42.

Männens 10 km lopp vanns av högbylöparen Omar Mohammed Ismael på tiden 33:53. Femma blev Jonathan Persson på 37:33. Fredrik Casserstål sprang in på 12:e plats på tiden 41:22. Damernas 10 km lopp sprang endast en högbytjej, Rosita Karlsson sprang in på en 15:e plats på tiden 53:45.

I 5 km loppen var det förutom seniorklasser även ungdomsklasser där det blev många topplaceringar av högbylöparna. Männens 5 km lopp vanns av Love Carlsson på 16:37, trea blev Erik Karlsson på 18:27 och Christer Persson sprang in på 23:15 vilket gav en 10:e plats.

I P16 klassens 5 km lopp blev det dubbelt Högby där Anton Hermansson vann på 18:00 före Melwin Strömqvist som sprang i mål på 18:58. Seger blev det även i F16 klassen till Högbylöpare genom Klara Öberg som vann på 21:42. I F14 klassens 5 km lopp sprang Nelly Össmar in på en tredjeplats på tiden 20:30. Simon Östborg sprang in på en femteplats i P12 5 km på tiden 23:37. I F12 blev det en andraplats till Linnea Hermansson som sprang i mål på 25:08.

Terräng NM i Danmark
16 Nov:

Nordiska mästerskapen i terränglöpning avgjordes i helgen i danska Middelfart.

David Nilsson sprang hem silvret i seniorklassen på 29:09. Vann gjorde svensken Napoleon Solomon på 28:52. Trea blev blev Mikael Ekvall. Det svenska herrlaget tog även guld i lagtävlingen där de 4 bästa löparnas resultat räknas samman. I laget ingick förutom David, Napoleon Solomon, Mikael Ekvall Johan Klingstedt.

Omar Mohammed Ismael som gjorde debut i svenska landslaget sprang optimistiskt och låg länge i tätklungan. Omar slutade på en 12:e plats på tiden 19:55 i P19 klassen 6km lopp.

David Nilsson blev dagarna efter loppet uttagen att representera Sverige i terräng EM 10 december i Slovakien.

David och Omar uttagna i landslaget
1 Nov:
David Nilsson och Omar Mohammed Ismail är båda uttagna att representera Sverige i Nordiska mästerskapen i terränglöpning som avgörs 11 november i danska Middelfart. För Omars del blir det debut i svenska landslaget!