Notiser

Aktuellt just nu...>>
Notiser Februari 2019

Inomhus SM för Juniorer 17-22
24 Feb: Den gångna helgen har inomhus SM för 17-22 år avgjort i Växjö och Telekonsult Arena. Högby IF hade fyra deltagare på plats och det blev hela 4 guld!

Lovisa Karlsson som ställde upp i tre grenar kammade hem samtliga grenar och lämnade helgen med tre guld i F19 klassen. På lördagen hoppade Lovisa tresteg vilket hon efteranmälde sig till då hon fick stryka sig i höjden. Lovisa hoppade i tresteget 12,36 vilket gav henne guldet samt även ett nytt klubbrekord. Lovisa följde sedan upp lördagens guld med att vinna 60m häck på fina tiden 8.40, pers tillika klubbrekordet som Lovisa själv har är från senior SM förra helgen på tiden 8.37. Lovisas sista gren för helgen var längd där Lovisa även där gick segrande ur, Lovisa vann på 6,04 efter tre stabila hopp över 6m (6,01 6,01 och 6,04).

Omar Ismail som tillsammans med Abdisamed Ahmed sprang försök på 1500m i P19 klassen på lördagen. Båda två tog sig vidare till söndagens final. I finalen blev det Omar som vann på tiden 3:58.27. Dessvärre bröt Abdi finalen.

Simon Strand sprang kval på 400m på lördagen. Simon sprang in på 54.70 vilket dessvärre inte räckte till final. Simon stötte sedan kula på söndagen och där blev det en 11:e plats med en stöt på 11,02.

Vintercupen deltävling 6
23 Feb: I lördags gick deltävling 6 i Vintercupen av stapeln som avgjordes två varv runt Djurängen vilket mäter 5,3 km. Herrsegraren blev Erik Karlsson som sprang in på 16.34. Erik säkrade därmed totalsegern för 2018/2019 års Vintercup. Tvåa i herrloppet blev Mikael Bäcklund (16.37) och trea blev Christofer Fogel (17.14). Fjärdeplatsen gick även den till en högbylöpare, Tobias Ingvarsson (19.19). Tia blev Melwin Strömqvist (21.11). Simon Östborg 12:a (23.32) och Christer Persson 13:e (27.04).

I damlopet blev det en nya segrare för första gången för säsongen då den redan klara totalsegraren Nellys Össmar var sjuk, Frida Össmar tog hem etappsegern på tiden 20.24 före Hanna Lundberg och Klara Öberg som sprang in på 22.03 resp 22.18. Sjunde till niondeplatsen gick till Camila Persson (26.04), Rosita Karlsson (27.15) och Irene Rohde (27.57). Anita Jönsson knep 11:e patsen på tiden 30.30.

Inomhus SM i friidrott
12 Feb: I helgen avgjordes Inomhus SM i friidrott i Norrköping. Högby IF hade tre aktiva på plats, Lovisa Karlsson, Julia Samuelsson och David Nilsson.

Lovisa Karlsson som normalt sett tävlar i mångkamp sprang in på en tredjeplats i 60 meter häck. Lovisas tid blev 8,37 vilket är personligt rekord samt även nytt klubbrekord. Vann gjorde Falkenbergs Tilde Johansson. Tilde Johansson vann också längdtävlingen på 6,43. Lovisa Karlsson var nära medalj även i längden där hon var sex centimeter från bronsplatsen. Hoppet mätte 6,22 och var också det ett personbästa samt nytt klubbrekord.

David Nilsson tog sig vidare till final som tvåa i sitt försöksheat på 1500m på tiden 3:56.00. I finalen blev han sjua efter ett långsamt lopp som vanns av Jonas Leandersson på tiden 3:56.56. David sprang in på tiden 4:03.87

Julia Samuelsson sprang på personbästa i 3000 meter kvinnor och slutade på en tolfte plats. Hon sprang på tiden 9:58.44 Vann gjorde Lisa Havell, Spårvägens FK på tiden 9:25.58

Zurich Maratón de Sevilla
17 Feb: Jonathan Persson och Camilla Persson sprang Zurich Maratón de Sevilla idag, Jonathan sprang i mål på 2.58.01 och Camilla Persson 4.17.47, Camilla blev 18:e kvinna i K55.

Ida Nilsson vann The Coastal Challange Costa Rica
15 Feb: Högby IF:s Ida Nilsson som springer trail/ultralöpning för Salomonrunning Sverige vann idag The Coastal Challange i Costa Rica som är en sexdagarstävling över sex etapper och totalt hela 236km och 10000 höjdmeter. Ida vann och var tvåa totalt på totaltiden 23:36.03. Ida vann fyra etapper och satte fyra etapprekord samt slog det gamla banrekordet med över 3 timmar! The Coastal Challenge beskrivs som ”the toughest ultrarunning event in the world”.

Webshop Öppen
12 Feb: Idag öppnade Högby IF sin Webshop för första gången. Webshopen finner ni i högerfliken. Var och en får gå in och göra sin beställning och varorna skickas hem till er.

Webshop är nu öppen och stänger den 4/3 med förväntad leverans i vecka 15.

Tävlingslinne beställs separat via mail. mer info finns på sidan.

Nordenkampen
10 Feb: Idag sprang David Nilsson 3000m på Nordenkampen i Baerum Norge. David blev bäste svensk och total trea. David sprang in på nya personliga rekordet tillika klubbrekordet 8:08.33

Vintercupen deltävling 5
10 Feb: Femte raka segern i Vintercupen för Nelly Össmar (19:27) då femte deltävlingen avgjordes över 5km i Nybro. Vinst blev det även till Erik Karlsson (16:01) i herrarnas 5km lopp.
Andraplatserna gick även de till Högby IF genom Anton Hermansson (17:39) och Klara Öberg (21:33).

Övriga högbylöpare som sprang var Simon Östborg och Christer Persson som sprang in på 13:e resp. 14:e plats i herrloppet på tiderna 21:50 resp 26:26. I damloppet blev Anita Jönsson 5:a (23:26) och Camilla Persson och Irene Rohde blev 7:a och 8:a på tiderna 25:36 och 28:36.

Lovisa Karlssons första seniormedalj i SM
3 Feb: Brons till Lovisa Karlsson i seniorklassen idag när mångkamps SM avgjordes i Uppsala. Lovisa blev även tvåa i F19-klassen. Lovisa sprang 60m häck på tiden 8.54, hoppade 1,74 i höjd. I kula blev det ett nytt klubbrekord då Lovosa stötte 11,24. I Längden blev det över sex meter då hon hoppade 6,07. Sista grenen 800m sprang Lovisa in på tiden 2:36.65.

Lovisa fick totalt 4005 poäng vilket är nytt klubbrekord i F19 samt Kvinnoklassen.

Historisk dag för Högby IF
3 Feb: Högby IF blev idag 8:a i klubblags EM i P19 klassen! Tävlingen avgjordes i Albufeira i Portugal där vinnande lag från respektive lands nationsmästerskap fick representera sitt land. Högby IF som vann P19 klassen då terräng SM på Ekerum avgjordes i höstas fick altså representera Sverige vilket är första gången Högby IF fick delta i denna tävling. Samtliga löpare startade samtidigt och sprang den 6090m långa terrängloppet där placeringen gav poäng till laget vilket i sin tur ger slutplaceringen. I laget ingick från vänster i bilden Ludvig Bjurelid, Love Carlsson, Ahmed Khader och Omar Ismail.
Individuellt blev det en 5:e plats till Omar (19:16), 31:a Love (20:39) 43:a Ludvig (21:08) 55:a Ahmed Khader (21:23).

Seger för David i Nederländerna
3 Feb: David Nilsson vann Centraal Beheer Acht van Apeldoorn 8km på nytt banrekord 22:40 det gamla rekordet löd 22:59. David sprang på ett snitt på 2:50min/km. Tiden är den bästa en svensk sprungit på över 8km!

Inomhus DM i friidrott
2-3 Feb: Den gångna helgen tävlade ett antal aktiva från Högby IF i inomhus DM i friidrott som avgjordes i Telekonsult Arena i Växjö. I samband med Inomhus DM i friidrott var det även Veteran DM i grenarna 200m, 800m samt 3000m. Det blev flertalet medaljer samt personliga rekord och även nya smålandsrekord i K55 klassen på 200m, 800m och 3000m till Anna-Stina Wanby i K55.

I seniorklassen tävlade Simon Strand flitigast. Simon blev 6:a på 60m på tiden 7.57 (PB), Simon blev även på den tiden 5:a i P19. Vinst blev det på 400m både i P19 och i seniorklassen då han sprang på 53.28 vilket även det är PB. Simon sprang även 200m på söndagen där det blev en 3:e plats på tiden 24.20. I Kula blev det en andraplats för Simon med en personlig stöt på 11,33.

Andreas Davidsson sprang på lördagen 1500m där det blev visnt på tiden 4:09.61. I det kvinliga 1500m loppet blev det en 2:a plats till Nelly Össmar (4:58.01) vilket var första loppet under 5 min. Personligt rekord blev det även till 3:a i loppet Hanna Lundberg (5:17.35). Nelly och Hanna blev även tvåa och trea i F17 klassen där även Klara Öberg sprang in på personliga rekordet 5:31.73 vilket gav en fjärdeplats.

Anton Hermansson tävlade även han i 17 års klassen där han sprang 400m på lördagen. Anton vann på tiden 57.06.

I ungdomsklasserna tävlade Sam Grimheden i P15 där det blev en 5:e plats på 60m. Sam sprang där i mål på tiden 8.39. Sam sprang även 60m häck på tiden 10.76 vilket gav en 4:e plats. Linnea Hermansson tävlade i F14 där det blev tre segrar på tre starter! Linnea vann 60m på tiden 8.21, 60m häck vann Linnea på 9.31 och kulan med en stöt på 9,56. I den yngsta klassen, P12 tävlade Edvin Person flitigt. Edvin ställde upp i hela sex grenar och det blev medalj i samtliga grenar. 200m 2:a (31.22), 2:a 60m häck 1:a (11.33), Längd 2:a (4,19), Kula 2:a (7,55), Höjd 1:a (1,41) och Tresteg 2:a (8,87). Tuva Grimheden tävlade även hon i 12 årsklassen och där i grenarna 60m, 60m häck ovh i kula. Tuva kom 5:a på 60m och 60m häck på tiden 9.59 resp 12.02. I kula blev det en 4:e plats med en stöt på 7,07.

Under söndagen avgjordes flertalet lopp i senior och veteran klasserna. Damerna sprang 200m vilket även innehöll veteranklasser. Frida Össmar sprang in som 1:a i K40 och total 7:a på tiden 29.96. Anna-Stina Wanby vann även hon sin klass, K55 på tiden 35.68 vilket gav en 8:e plats men även ett Smålandsrekord i K55. Frida och Anna-Stina sprang även 800m där de fick sällskap av Nelly Össmar. Nelly Össmar var först i mål av högbylöparna på tiden 2:25.63 vilket gav en 2:a plats. Frida Össmar blev 3:a på tiden 2:27.51 och Anna-Stina Wanby 4:a på tiden 2:56.49. Frida och Anna-Stina vann även sina veteranklasser K40 resp K55. För Anna-Stina blev det även ett till Smålandsrekord. Anna-Stina följde upp sina två segrar med en ny seger och ett nytt Smålandsrekord i K55. Anna-Stina sprang på 12:46.57.

I männens 800m lopp sprang Christofer Fogel in som 5:a på tiden 2:05.25 vilket även gav segerna i M35. I 3000m loppet blev det en andraplats till Andreas Davidsson på tiden 9:02.05. Fyra blev Christofer Fogel på tiden 9:07.35, femma blev Mikael Bäcklund på 9:10.08 och sexa Anton Rehn på tiden 9:26.95. Mikael och Christofer blev även 1:a och 2:a i M35 klassen där de båda två gjorde debut i veteranklasserna.