Notiser

Aktuellt just nu...>>
Notiser September 2020

Lidingöloppet Elit
7 Sep: Idag skulle Lidingöloppet avgjorts där flertalet aktiva från Högby IF brukar tävla tillsammans med tusentalet löpare. Lidingöloppet skalades ner för att kunna genomföras och bjöd istället in till ett Lidingöloppet Elit.
Nelly Össmar tävlade i F17 klassen där hon sprang in som femma över 10km på Lidingöloppets tuffa bana. Nelly passerade 5km på 19:37 och sprang i mål på 41:40!

Kalmar Malkars 21km
20 Sep: Resultat från Kalmar Malkars 21km som i år flyttades fram till dagens datum och bytte plats till en trevarvsbana runt Lindsdal med start och mål vid Malkars i Lindsdal. Totalt sprang 159 personer i mål under dagens fyra olika starter med första start vid 10:00 och sista vid 16:00. Först i mål var Hjalmar Seleskog från IKHP Husqvarna på tiden 1:12.03. Tvåa och trea blev Högby IF:s Nils Hammaräng Grip på 1:13.02 och Oliver Wykman 1:13.46.

Damklassen vanns av Örebros Erica Lech på tiden 1:18.42. Tvåa blev Johanna Anvell Mölndal på tiden 1:21.31 och trea blev Janikke Ottosson från Team Blekinge på tiden 1:28.42.

Övriga Aktiva från Högby IF var Anton Rehn som sprang i mål på tiden 1:14.22 och kom med det på en femteplats. 14:e plats kom Johan Nordström på med tiden 1:18.32 som med den tiden även kom VDM trea i M40 klassen då även DM i halvmarathon avgjorde för seniorer och veteraner. 22:a Simon Fogelström 1:21.22. 39:a Ahmat Abdelkrim 1:29.56. 48:a Christopher Lyrbo 1:33.36. 58:a samt även VDM 2:a I M50 klassen Mikael Persson på 1:37.06. 62:a Abubakar Abdelkrim 1:39.47. 71:a Simon Strand 1:48:19. 75:a och VDM 3:a i M55 Fredrik Sahlberg 1:49.49. Ulf Olsson kom 101:a och tvåa i M60 klassen på tiden 2:09.30. M65 klassen vanns av Stefan Wiberg som sprang in på tiden 2:17.26.

Bäste kvinnliga Högbylöpare blev Lotti Harrieson som sprang in som 32:a samt även som segrare i K55 på tiden 2:02.16. Placeringen bakom kom Högby IF:s Ulrika Wykman som även blev tvåa i K50 på tiden 2:03.16. Rosita Karlsson sprang in på tiden 2:11.48 vilket gav en 39:e plats samt fyra i K50.

Roslagsmästerskapen
7 Sep: Amanda Håkansson gjorde igår tävlingsdebut på bana, Amanda vann öppna Roslagsmästerskapen över 3000m på tiden 10:58.96.

DM 10000m
6 Sep: Oliver Wykman sprang i helgen DM på 10000m i Eksjö. Oliver sprang i mål som trea på tiden 34:21.59.

Finnkampen
6-7 Sep: I helgen avgjordes Finnkampen under speciella förhållande då Covid-19 pandemin härjar i världen. Samtliga aktiva fick göra ett Covid-19 test för att få representera sitt land. Tävlingarna avgjordes i Tammerfors, Finland men de aktiva från Sverige fick bo i Sverige och flygas in till varje dags tävling. Högby IF hade tre aktiva som representerade Sverige. Julia Samuelsson sprang 3000m hinder där hon sprang in som tvåa på tiden 10:18.36. Sverige vann grenen med 16-6.

Lovisa Karlsson och Marcus Nilsson representerade båda två Sverige i trekampen. Lovisa sprang även individuellt 100m häck. Lovisa kom fyra i häcken på 13.75. I trekampen som innehöll Längd 1:a på 6,13. Kula 3:a på 11,88 och 2:a på 200m på tiden 25.41. Lovisa slutade total tvåa i trekampen.

Marcus Nilsson kom 5:a i Längd (6,78), 1:a i kula (14,22) och 6:a på 400m (51.96) Marcus kom totalfyra. Sverige vann både dam och herrkampen totalt sett.

Foton: Decabild

Kalmarmilen
5 Sep: Idag avgjordes ATEA Kalmarmilen för tionde året! Årets upplaga blev dock flyttat från Centrala Kalmar till Djuraängen samt uppdelade i mindre startgruppen om max 50 personer i varje startgrupp för att kunna genomföra loppet i Coronatider. Loppet fick även för första gången en segrare från Högby IF! Anton Rehn sprang snabbast av alla och passerade mållinjen på 32:21, dryga 1,5 min före tvåan i loppet! Totalt sprang 157 personer över mållinjen under eftermiddagen. Bäste kvinnliga högbylöpare blev Rosita Karlsson som sprang in på en 14:e plats på tiden 55:59, vann gjorde Jannike Ottosson från Team Blekinge på tiden 40:12.