Notiser

Aktuellt just nu...>>
Notiser Oktober 2020

Terräng SM
14-25 Okt: I helgen avgjordes terräng SM i Vällingby på en 2 km lång gräsbana. Under söndagen dvs dag två vann M22 laget et brons över 8km genom Erik Karlsson, Nils Hammaräng Grip och Lukas Mårtensson. Individuellt kom Erik 10:a (26:31), Nils 17:e (27:06) och Lukas 22:a (27:56).

I det manliga 10km loppet sprang Anton Rehn in som 45:a på 35:12.
I P19 gjorde Oliver Mittbrodt SM debut och sprang in som 30:e man över det 6km långa loppet på tiden 22:49

Under första dagens tävlingar sprang sju löpare från Högby IF.
Nelly Össmar sprang 4km i F17-klassen där hon sprang in på en sjundeplats på tiden 15:27.
Samma distans sprang även de manliga seniorerna och där blev Andreas Davidsson 47:a på tiden 13:19 och Anton Rehn 50:e plats på tiden 13:22. Andreas och Anton sprang i olika heat.
I veteranklasserna sprang Frida Össmar in som sjua i K40, 8km på tiden 35:18. Anders Rehn M50 sprang även han 8km på tiden 35:18, vilket gav en 23:e plats. I K55 sprang Anna-Stina Wanby in som 5:a på tiden 39:40 och Camilla Persson in som 7:a på tiden 43:05. Frida, Anna-Stina och Camilla kom 5:a i veteranernas lagtävlingen där de individuella tiderna läggs ihop.

Skälbyloppet
17 Okt: Skälbyloppet 2020 skulle avgjorts i April men flyttades fram tills igår 17/10 med olika startgruppen! Två banrekord och 10000kr till Kalmar stadsmission! I samband med loppet överräcktes 10000kr till Kalmar stadsmission från loppets huvudsponsor @jlbilar_kalmar och arrangören Högby IF!
Loppet som för seniorerna bestod av två distanser, 4 resp 8 km bjöd på två nya banrekord signerade Erik Karlsson som vann herrarnas 4km lopp på tiden 11:57 (1s under förra årets segrares banrekord Omar Ismail). På andra plats blev Simon Lindblom, Kalmar RC triathlon på tiden 12:28 och trea i mål var Oliver Mittbrott på tiden 13:47.
Banrekord blev det även i damernas 4km lopp och då genom Amanda Håkansson som vann loppet på tiden 14:18. Loppets två Nelly Össmar (14:29) och loppets trea Nadja Rugland, Kalmar (14:35) sprang även de under det gamla banrekordet 15:06 som Amanda Ekblad satte 2017.
Först över mållinjen i 8 km loppet var Oliver Wykman som vann på tiden 26:45. Två var Petur Sturla Bjarnarson, Runacademy (27:41) och trea Magnus Carlson, Hossmo RC (27:53).
Först över mållinjen av damerna var Terese Friman, Glasrikets RC på tiden 31:34, tvåa Filippa Andersson, Färjestaden på tiden 35:39 och trea Ewa Thunberg, Ängö på tiden 35:54.

VM halvmarathon
17 Okt: David Nilsson sprang idag VM i Halvmarathon som avgjordes i polska Gdynia. David låg stabilt bland de 40 främsta genom hela loppet och slutade som bäste svensk på en 37:e plats på nya personliga rekordet 1:01.40! David passerade milen på 28:48 - tangerat personbästa och sekunden under hans bronstid i SM-milen förra veckan.
Davids tid är som sagt nytt personligt rekord med nästan halvminuten och nytt smålandsrekord och en förstärkt 3:e plats bland svenskar genom tiderna bara 23 sekunder bakom rekordhållaren Napoleon Solomon. På bilden syns David tillsammans med Mikael Ekvall som var andra bästa svensk på en 53:e plats på tiden 1:02.48. David och Mikael tillsammans med loppets 55:a Emil Millan de la Oliva sprang in på en ny Sverigebästa tid i lagtävlingen på tiden 3:07.21. Det är över 7 minuter bättre än tidigare lagtid som noterades på EM 2016. Laget slutade på 13:e plats och sjua av de europeiska lagen.

Ekerumsloppet
4 Okt: Idag avgjordes Ekerumsloppet över 10km i två olika startgrupper.
Först i mål var Anton Rehn på 34.04 följt av Achmed på 37.21 och tredje man i mål var Johan Nordström på 37.22, alla tre Högby If. Första dam i mål var Frida Kristiansson Örgryte IS friidrott på 39.40, andra dam var Nelly Össmar, Högby IF på 40.03 och tredje dam var Amanda Håkansson, Högby IF på 40.42.

SM 10 km
10 Okt: David Nilsson sprang in som trea i SM över 10km som avgjordes på F1 banan i Anderstorp! Davids tid i mål blev 28:49. Vilket är endast 1s från pers!
Erik Karlsson sprang in som 26:a på 30:23 vilket är nytt personligt rekord för Erik på landsväg! Andreas Davidsson sprang in på plats 40 på tiden 32:03 vilket är 9s från PB!

Terräng DM i Nässjö
4 Okt: Idag avgjordes terräng DM över 4km i Nässjö där flertalet löpare från Högby IF tävlade!
Nelly Össmar vann Kvinnoklassen samt även F17 klassen på tiden 15:33. Nelly tillsammans med K40 segraren Frida Össmar och K55 segraren Anna-Stina Wanby tog även ett lagsilver i den kvinnliga seniorklassen. Frida sprang i mål på tiden 16:45 och Anna-Stina sprang i mål på 19:04.

Erik Karlsson sprang in som tvåa i det manliga seniorloppet på tiden 13:09, Anton Rehn femma på tiden 13:41 och Andreas Davidsson sjua på tiden 13:56. Tillsammans vann de tre lagguldet i den manliga seniorklassen.

30 Anders Rehn 17:12 (M50 4:a)

I veteranklassernas lagtävlingarna vann Högby IF lag 1 (Frida Össmar, Anna-Stina Wanby och Camilla Persson) och Högby IF lag 2 kom trea (Rosita Karlsson, Camilla Leion och Maria Leion).