Aktuellt just nu...>>
Notiser Juni 2022

Böda BeachRun
29 Juni: Ikväll avgjordes Böda BeachRun på Böda Sand. Sträckorna som de tävlande sprang i vatten och över sanddynerna på Böda Sand var 10km, 5km, 2,5km och även 500m för de allra yngsta löparna.
Segrare i damernas 10km lopp blev Högby IF:s Towa Nilsson som sprang de 10km på tiden 47.55.
Herrarnas 10km lopp vanns av Tobias Johansson Glasrikets RC på 46:13. Damernas 5km lopp vanns av Lisa Ring från IK Nocout.se på tiden 24:38, Lisa sprang även in som tvåa i damernas 10km som startade 1h efter 5km loppet avgjordes. Herrarnas 5km vinnare sprang in på samma tid som damernas 24:38 och var Martin Larvia från Solna.
2,5km loppet som var ett mixlopp vanns av Karl Sterner på tiden 12:23.
Först i mål på P15 var Gustav Byåker från Högby IF på tiden 13:23., högbyseger blev det även i F15 klassen genom Tuva Johansson på tiden 15:56

Ironman 70.3 Helsingör
26 Juni: Oliver Wykman tävlade idag k Helsingör och tävlingen Ironman 70.3 Helsingör. Oliver slutade sexa k sin åldersgrupp och var andra svensk totalt på tiden 4:17.44. Simningen över 1,9km på tiden 31:19. Cyklingen över 90,1 km avverkades med ett snitt på 38.64 km/h och tiden 2:19.45. Slutligen sprang Oliver sista delmomentet löpning 21.1km på tiden 1:18.36 dvs med ett snitt på 3.44 min/km.

B.A.A. 10k i Boston
26 Juni: David Nilsson under 29 minuter i Boston! David sprang idag B.A.A. 10k i Boston! David sprang in som 11:a på 28:58.

Världsungdomsspelen i Göteborg
17-19 Juni: I fredag till lördag har ett antal aktiva från Högby IF tävlat i Göteborg och på Nya Ullevi och Världsungdomsspelen.
Lovisa Karlsson tävlade i kvinnoklassen och hoppade på lördagen längd där det blev en andraplats med ett hopp på 6,13. Lovisa sprang på söndagen 200m på tiden 24.79 vilket räckte till en andraplats samt nytt klubbrekord! Lovisa sprang även 100m häck där hon tog sig till final på tiden 14.14. I finalen sprang Lovisa hem segern på nytt säsongsbästa 13.82.
Frida Bergvall tävlade i kvinnoklassen och hoppade på lördagen längd där det blev en 19:e plats med ett hopp på 4,96. Frida stötte även kula där det blev en 8:e plats med en stöt på 12,71.
Edvin Persson tävlade i P15 klassen och sprang på fredagen in som
tvåa på 300m häck på tiden 40.94. Edvin tog sig även vidare som näst nästa resultat till final i längd med ett hopp på 6,04. I finalen blev det en andraplats (bästa svensk) med ett hopp på 6,36 vilket är nytt klubbrekord i P15 klassen. Tidigare rekord var från 2007 satt av Mattias Olander i samma tävling i Göteborg.
På lördagen fortsatte Edvin tävlandet med att hoppa hem segern i tresteg med ett hopp och nytt personligt rekord på 12,91. På söndagen sprang Edvin 300m på tiden 38.19 vilket är nytt klubbrekord och räckte till en 10:e plats.
Natalie Rantzer tävlade under fredagen på 300m häck och sprang där in på tiden 49.24 vilket gav en 18:e plats. Natalie hoppade även längd där hon hoppade 5,18 i kvalet och tog sig med det vidare som 8:e tjej till final. I finalen blev det en 12:e plats med ett hopp på 5,19. Natalie stötte även kula där det blev en 18:e plats med en stöt på 9,22. På lördagen sprang Natalie 80m och sprang in som etta i försöksheat 6 på tiden 10.99, tiden räckte dock inte till final. På söndagen sprang Natalie 300m på nytt personligt rekord 42.97

Öland Ultra
18 Juni: Idag avgjordes Öland Ultra där 106 personer sprang de två olika distanserna 50 resp 25km! Hemmasegrar blev det i det kvinnliga 50km loppet och manliga 25km loppet. Towa Nilsson vann damernas 50km lopp på tiden 4:05.15 och Viktor Byström vann herrarnas 25km lopp på tiden 1:47.21. I det manliga 50km loppet var Lars Marklund från Kalmar RC Triathlon först i mål på tiden 3:52.12 och i damernas 25km lopp var Sylvia Kupfernagel från Malmö först över mållinjen på tiden 2:07.00.

SM-Milens
16 Juni: SM brons till Hanna Lindholm på SM-milen igår som avgjordes i samband med STHLM10. Hannas tid i mål blev 33:30. David Nilsson sprang in som SM-femma i den manliga klassen på tiden 29:58
Sprang gjorde även Amanda Håkansson som sprang in på nytt personligt rekord 36:39 vilket gav en 17:e plats. Linda Brännlund sprang i mål som 21:a på tiden 45:32 och Isak Hagberg 53:a på tiden 34:05

Meeting National de l'Est Lyonnais
13 Juni: Nytt personligt rekord av Julia Samuelsson på 3000m hinder i Lyon och tävlingen Meeting National de l'Est Lyonnais. Julia sprang i mål på en fjärdeplats på tiden 10:02.02.

Folksam Grand Prix
13 Juni: I söndags 12 juni tävlade Lovisa Karlsson och Amanda Håkansson i Sollentuna och Folksam Grand Prix.
Lovisa Karlsson sprang 100m häck och hoppade längd och knep två sjätteplatser med en tid på 13.79 på 100m häck samt 6,21 i längd.
Amanda Håkansson sprang in på nytt personligt rekord på tiden 17:59.76 på 5000m. Amanda blev fyra i loppet.

Rosenbomspelen i Karlskrona
11 Maj: I helgen var ett sju aktiva från Högby IF i Karlskrona och tävlade i Rosenbomspelen. Nelly Össmar vann 3000m på tiden 10:29.47. Frida Bergvall vann 100m häck på tiden 17.28 och kom tvåa i kula med en stöt på 12.38.

Moa Andersson kastade 23,99 i diskus vilket var nytt personligt rekord och gav en femteplats i kvinnoklassen, Moa stötte även kula i F17 där det även där blev personligt rekord med en stöt på 8,98 och en tredjeplats.

I F15 tävlade Natalie Rantzer och Tuva Grimheden. Natalie kom tvåa på 80m på tiden 10.73 och även tvåa på 300m häck på tiden 47.39 vilket var nytt personligt rekord. Vinst blev det för Natalie i längd och kula med ett hopp på 5,11 och en stöt på 9,78. I spjut blev Natalie 2:a med ett kast på 25,00 och nytt personligt rekord. Tuva Grimheden sprang 80m häck på tiden 12.95 vilket gav vinsten. Tuva sprang även hon 300m häck där det blev en tredjeplats på tiden 51.11. I höjd blev det även där en tredjeplats med ett nytt personligt rekord 1,50. Avslutningsvis satte Tuva ett nytt klubbrekord i stav med ett hopp på 2,80 vilket gav henne silvret.

Bodil Grimheden tävlade också under helgen i F9 där inga resultlistor publicera i grenarna 60m 600m längd och kula.

Söder Runt och Mälarenergi stadslopp i Västerås
13 Juni: I lördags sprang fem aktiva från Högby IF Söder Runt över 10km
David Nilsson vann loppet på tiden 31:46 och Oliver Wykman blev fyra på tiden 32:45. I damklassen blev Anna Karlsson 22:a på tiden 43:26, Linda Brännlund 37:a på tiden 46:11 och Josefin Fredriksson 103:a på tiden 53:39.

David sprang öven Mälarenergi stadslopp i Västerås över 10km på förmiddagen samma dag! I Västerås blev det en tredjeplats på tiden 31:45. David vann Söder Runt över 10km 7,5 timmar senare på nästan exakt samma tid 31:46

8115p av Marcus
4-5 Juni: 8115p av Marcus Nilsson och vinst i helgens mångkampstävling på Teneriffa och tävlingen XI MEETING INTERNACIONAL DE ARONA DE PRUEBAS COMBINADAS.
8115 poäng är endast 5 poäng från Marcus personliga rekord samt öven 15 poäng över EM kvalgränsen!
Marcus grenresultat:
100m 11.43 - Längd 6,83 - Kula 15,37 - Höjd 1,98 - 400m 50.47 - 110m häck 14.73 - Diskus 47,61 - Stav 5,10 - Spjut 59,28 - 1500m 4:19.83.

Ymerspelen
5 Juni: Natalie Rantzer har i helgen tävlat i Borås och Ymerspelen. Natalie tävlade i 300m, 300m häck och kula.
På 300m blev hon tvåa på tiden 43.48 och på 300m häck sprang hon in som trea på tiden 48.07 dock var häck 6 och 7 på fel markering men Natalie sprang ett extralopp där häckarna stod på rätt plats och då blev tiden 48.15 och en andraplats i det loppet. I kula blev det även där en tredjeplats med en stöt på 10,25.

Västerviksmilen
4 Juni: Omar Ismail sprang in som tvåa efter Mustafa Mohamed i Västervik och Västerviksmilen. Omar sprang i mål på tiden 32:32. Fyra i herrloppet blev Abdirahman Ali på tiden 33:26 och Johan Nordström blev femma på tiden 34:39. Daniel Axelsson blev 22:a på tiden 40:16.
I damloppet blev Camilla Persson 14:e dam på tiden 49:30

Stockholm Marathon
4 Juni: SM GULD till Hanna Lindholm i Marathon! Hanna sprang idag Stockholm Marathon där hon var först i mål i SM klassen och totalfemma i damklassen på tiden 2:36.39. Tiden är även nytt klubbrekord i Högby IF.

Fem löpare sprang i år Stockholm Marathon och övriga löpare från Högby IF var Harald Lööf som sprang i mål på tiden 4:06.41. Detta var Harald 27:e Stockholm Marathon. Anita Jönsson sprang in på tiden 4:10.26. Martina Carlberg sprang i mål på tiden 4:52.03 och Per Grip sprang i mål i sitt 37:e Stockholm Marathon på tiden 5:40.03.
David Nilsson deltog i loppet som farthållare och fullföljde ej.