28 Sep: Tisdagsträningen på Djurängen. Marcus EM-fyran i mångkamp hälsar på och hyllas av barnen.

17 Sep: Idag avgjordes ÖM och UÖM i friidrott!
Samtliga resultat

Örsjösjön Runt
24 Sep: Örsjösjön Runt
Jimmie Johansson vann idag Örsjösjön Runt över 5,6km på nytt banrekord 19:47 före forne högbylöparen Markus Andersson som numera springer för Glasriket RC på tiden 20:30.

Lidingöloppet
23-25 Sep: I Helgen avgjordes Lidingöloppet med en mängd olika lopp. Först ut var fredagens lopp i form av Lidingöfemman där Linda Brännlund sprang i mål som trea på tiden 22:19.

Lördageninleddes med 10km loppet där de springer den sista milen på Lidingöloppet 30. Elvis Eckerberg och Nelly Össmar sprang båda i P19 respektive F19 klassen där Elvis sprang i mål på 39:29 och Nelly Össmar på 42:53. Båda två sprang i mål på en 8:e plats i sina klasser.

Efter 10 km loppet startade 15 km loppet där David Nilsson vann på tiden 46:46. Henrik Carlsson sprang öven han 15km loppet och placerade sig där på 68:e plats i M50 klassen. Henric sprang i mål på tiden 1:15.44.

Sist ut var huvudlopet Lidingöloppet 30km!
Oliver Wykman var först i mål av Högbylöparna på det 30km långa Lidningöloppet idag! Oliver sprang i mål på tiden 1:57.37 vilket gav en 66:e plats. Johan Nordström sprang in som 111:a på tiden 2:02.41. Towa Nilsson blev 27:a på tiden 2:16.31! Harald Lööf sprang i mål på tiden 2:54.15.

Långa terräng DM
18 Sep: Idag avgjordes långa terräng DM i Södra Vi där åtta löpare från Högby IF tävlade på den mycket kuperade 10km banan som bestod av mestadels stigar. För Högby IF blev det full pott då det blev seger både individuellt genom Abdirahman Ali och Nelly Össmar samt även guld i lag för både dam och herrlaget. I herrloppet vann Abdirahman Ali på 35:43 före tvåan Abakar Abdelkarim 37:23 och trean Jimmie Johansson 38:33. Dessa tre knep således även guldet i lagtävlingen där sammanlagda tiden slås ihop på de tre bästa löparna. Plats fyra och fem gick även dem till Högbylöpare, fyra blev Linus af Wåhlberg på 39:20 och femma blev Elvis Eckerberg på tiden 41:01.
I damloppet vann Nelly Össmar på tiden 43:57 före tvåan Elin Stjernlöf från Linköping Löparklubb på tiden 49:23. Trea blev Frida Össmar på tiden 49:25 och fyra blev Anna-Stina Wanby på tiden 52:32. Nelly, Frida och Anna-Stina vann således guldet i dem kvinnliga lagtävlingen.

17 Sep: Ofelia Karlsson och Sonny Karlsson sprang idag Löparfesten Skanör-Falsterbo över 5km. Sonny sprang in på 12:e plats på tiden 20:45. Ofelia som ej var anmäld för Högby IF. Men har tävlat för Högby sprang in på 8:e plats på tiden 23:18.

Stockholm Halvmarathon
17 Sep: Stockholm Halvmarathon.
Hanna Lindholm vann idag Stockholm halvmarathon på tiden 1:14.26. Victor Byström sprang in som 75:a på tiden 1:18.33.

Skärblacksloppet
14 Sep: Hanna Lindholm vann ikväll Skärblacksloppet över 6km genom samhället Skärblacka. Start och mål är vid Folkets Hus och banan går på asfalt varav en stor del cykelvägar, grus och delvis stig. Hannas segertid blev 21:10

KFS Eskilstuna Runt 10k
11 Sep: Hanna Lindholm sprang igår KFS Eskilstuna Runt 10km. Hanna sprang in som tvåa på tiden 33:40.

Kistaloppet
11 Sep: David Nilsson vann igår Kistaloppet 5km på tiden 16:40.

HIK-Kampen
4 Sep: Tuva Grimheden tävlade i Jönköping i helgen och i HIK-Kampen. Tuva tog tre pallplatser på fyra starter! I Kvinnor stav blev det seger på nya personliga rekordet tillika en förbättring av sitt egna klubbrekord i F15 med 10cm. Tuva vann på 2,90. Seger blev det även i F15 80 m häck på tiden 12.97. En tredjeplats blev det i höjd med ett hopp på 1,46. Tuva kastade öven spjut där det blev en fjärdeplats i F15 klassen med ett kast på 21,75

Kraftmätningen
3-4 Sep: FIK Färjestaden/Högby IF vann finalen i Kraftmätningen 2022 som avgjordes under helgen på Ullevi i Göteborg!
Kraftmätningen är en lagtävling för 15 åringar i grenarna 800 m, 80 m häck, höjd, längd, kula och spjut. Poängräkningen genomförs med hjälp av mångkampstabellerna för pojkar 14-15 år. De tre bästa resultaten per individuell gren räknas in i lagets resultat

FIK Färjestaden/Högby IF tog sig till finalen genom att kvala in i våras. Totalt ställde 47 lag upp i de olika klasserna från olika föreningar i Sverige. 16 pojklag tävlade mot varandra i P15 klassen och där segrade FIK Färjestaden/ Högby IF på 14719p före IFK Göteborg 14385p och trea blev Hammarby IF på 13722p

Finnkampen
3-4 Sep: I helgen avgjordes Finnkampen där tre aktiva från Högby IF.

Först ut var Lovisa Karlsson. Lovisa tävlade i trekamp, dvs Längd, kula och avslutande 200m.
Lovisa vann längden med ett hopp på 6,07. I kula blev Lovisa fyra med en stöt på 11,77 och i avslutande 200m sprang Lovisa in som tvåa på tiden 25.08. Lovisa slutade totaltvåa och som bästa svenska.

Julia Samuelsson sprang 3000m hinder där svenskorna turades om att dra och drog ifrån finskorna mer och mer. Det blev en fin trippel till Sverige där tjejerna sprang över mållinjen hand i hand!

Marcus Nilsson hoppade stav där han blev bäste svensk på en tredjeplats med ett hopp på 5,07. Marcus försökte även på nytt personligt rekord 5,22 men hade där tre rivningar.

Nässjö 6-timmars
3 Sep: Anna Hedenfeldt sprang igår Nässjö 6-timmars och nådde på den tiden 72,14 km, vilket räckte till en 4:e plats totalt och 2:a bland damerna.

VSM i marathon
3 Sep: VSM silver till Johan Nordström i marathon! Johan kom tvåa i M40 på tiden 2:46.23. VSM avgjordes i samband med Helsingborg marathon och där kom Johan total sjua! Krister Ekstrand sprang även han M40 klassen och kom där i mål som 75:a på tiden 5:28.53

Helsingborg halvmarathon
3 Sep: Vinst för David Nilsson på Helsingborg Halvmarathon idag. David vann på tiden 1:10.38

Tjejmilen
3 Sep: Hanna Lindholm sprang in som tvås idag på Tjejmilen i Stockholm på tiden 34:15. Sprang gjorde även Rosita Karlsson på tiden 1:00.32. En deltagare från Högby IF sprang även Tjejmilen Trail vilket var Maria Silverstrand som korsade mållinjen på tiden 1:00.33

Blomsterloppet
3 Sep: Idag avgjordes Blomsterloppet i Blomstermåla. I det längsta loppet 11,4km blev det Högbyseger genom Elvis Eckerberg som vann på tiden 41:44. Henric Carlsson sprang in som femma på tiden 51:35.
Vinst blev det även i damernas 11,4km lopp genom Camilla Persson på tiden 54:09. Andraplatsen fick till Högby IF:s Anita Jönsson på tiden 59:32.
I 5,7km loppet vann Jonathan Persson på tiden 20:02. Irene Rohde vann damloppet 5,7km på tiden 31:33.
I ungdomsloppet var Högby:s Moa Andersson först på mål på tiden 8:56 (1,6km).