Notiser

Aktuellt just nu...>>
Notiser April 2023

DM samt även ÖM i terränglöpning
29 April: Idag avgjordes DM samt även ÖM i terränglöpning på Ekerum! 4km på en 1km lång varvbanna på gräs avverkades! DM segrare tillika ÖM segrare blev Andreas Davidsson i herrklassen på tiden 12:34 och Towa Nilsson i damklassen på tiden 14:29.
Det blev även trippel i både damklassen och herrklassen! Tvåor blev Isak Hagberg (12:50) resp Erika Lindeblad (15:08). Treor blev Abakar Abdelkarim (12:55) resp Nelly Össmar (15:22). I lagtävlingen blev det Högby IF på plats ett och två i herrklassen och i damklassen knep damerna samtliga pallplatser.
Även i veteranklasserna blev det många medaljer till löparna från Högby IF! Nio medaljer i manliga veteranklasserna plus även guld och silver i lagtävlingen för de manliga veteranerna. I de kvinnliga veteranklasserna blev det 6 individuella medaljer plus guld och silver i lagtävlingen för kvinnliga veteraner!
I ungdomsklasserna blev det 8 medaljer till Högby IF:s ungdomar! Totalt vann Högby 38 DM medaljer!

Twin Cities In Motion Half Marathon
29 April: Anna Karlsson sprang idag en halvmara i Minneapolis idag (Twin Cities In Motion Half Marathon). Nytt PB på 1.36.15. Anna kom 5a av damerna och 1a i sin age-group

Kalmar BackYard Ultra
24 April: Kalmar BackYard Ultra avgjorde i helgen där löparna springer 6706m med start varje hel timme. Tävlingen började i lördags 10:00 med 122 startande och tävlingen slutar inte förrän det är en löpare kvar! Vann gjorde Johan Gustavsson från Lunds extremsportsrsällskap på 29 varv dvs 194.5km.
Tvåa blev Sonny Nyberg på 28 var. (187.8km).
Trea blev hemmalöparen David Nylander som sprang 25 varv (167,7km).

23 April: SM-Milen.
Idag gick Sm milen i Ystad där 11 löpare från Högby tävlade! Heja sju av dem satte nytt personligt rekord!
En medalj blev det också. Camilla Persson vann silvret i K60 klassen på tiden 47:27.4.

Vårstafetten 2023
22 April: Högby IF:s damer vann Vårstafetten 2023. Laget var först i mål av alla på tiden 2:28.33. Tvåan i damklassen var Målilla-Mörlunda SKI på tiden 3:12.39

Premiärhalvan i Stockholm
22 April: Premiärhalvan i Stockholm avgjordes idag där Hanna Lindholm vann damernas lopp på tiden 1.17.25. Erika Lindeblad sprang in som 15:e kvinna på tiden 1:27.36

Varvetmilen
17 April: Varvetmilen. David Nilsson var först i mål på Varvetmilen i Danderyd på tiden 31:00. Även på Varvetmilen i Göteborg sprang två löpare från Högby. Olle Meijer blev trea på tiden 32:30 samt Filippa Andersson som sprang in på nytt personligt rekord 39:11 och det gav en femteplats.

Boston marathon
17 April: Hanna Lindholm sprang idag Boston Marathon där hon sprang i mål som 39:a och 3:a i sin åldersgrupp på tiden 2:39.16

Skälbyloppet
15 April: Idag var det premiär för löploppen med start på Skälby och Skälbyloppet där 229 löpare korsade mållinjen i de olika distanserna.

Hallarydsloppet
10 April: Anna Hedenfeldt tog hem segern i Hallarydsloppet på distansen 21km, segertiden skrevs till 1:28:57 nästan 10 minuter före tvåan.

Kalmarsundsspelen
1-4 April: Kalmarsundsspelen avgjordes idag i SBB Arena i Kalmar. Tävlingen är den största deltagarmässigt hittills. Högby IF, Kalmar SK, FIK Färjestaden arrangerade gemensamt.
Under lördagen tävlade de äldsta klasserna P/F15 och P/F13 där totalt 86 tävlanden från 13 olika föreningar genomförde 272 starter.

Kalmarsundsspelen fortsatte under söndagen för de yngsta. 65 barn 11 år och yngre gjorde ca 260 starter. Alla får resultat men de läggs inte ut.

Berlin Halvmarathon
2 April: David Nilsson sprang idag Berlin halvmarathon på fina 1:02.41 vilket placerade honom på 17:e plats. Tiden räckte även till en andraplats i M35 klassen!