Aktuellt just nu...>>
Notiser Maj 2023

Å-Varvet i Eskilstuna
27 Maj: David Nilsson van idag Å-Varvets kvartsmarathon på tiden 31:08.
I damloppet blev det även där en pallplats då Hanna Lindholm sprang in som trea på tiden 36:30.

Scaniamilen
27 Maj: Idag avgjordes Scaniamilen i Oskarshamn på mycket kuperad grusbana.
I damernas 10km lopp sprang Nelly Össmar in som trea på tiden 43:01. Camilla Persson sprang in som sexa på tiden 49:56.
I damernas 5km lopp sprang Frida Össmar in på en andraplats på tiden 22:51.

Eksjö stadslopp
26 Maj:Ikväll avgjordes Eksjö stadslopp som även innehöll DM/VDM över 10km landsväg där det blev Högbyseger i damernas lopp genom Towa Nilsson på tiden 36:19.
I männens lopp sprang Andreas Davidsson in på nytt landsvägs PB (31:09) vilket gav en andraplats i loppet samt en vinst i DM. Abakar Abdelkarim sprang i mål som 8:a (DM 6:a) på tiden 33:25.
På 14:e plats sprang Djamal Abdelkarim in på tiden 35:34 vilket gav en 11:e plats i DM. 21:a och VDM 3:a i M35 blev Mikael Bäcklund på tiden 36:26. Mikael Davidsson sprang in som 71:a och segrare i VDM M60 klassen på tiden 40:53.
I kvinnornas lopp vann Towa Nilsson loppet samt även DM på tiden 36:19 vilket var nytt PB. Femma och DM trea blev Erika Lindeblad på tiden 38:07. Sexa och DM 4:a blev Filippa Andersson på tiden 38:24 (PB). Nelly Össmar sprang i mål som 10:a och DM 7:a på tiden 39:27.
35:a blev Anita Jönsson på tiden 48:38 vilket även gav seger i VDM K60. Totalt sprang drygt 260 löpare 10km loppet

Västerviksmilen
24 Maj: Prisregn till Högby IF under Västerviksmilen. David Nilsson vann 10km loppet på 31:45 före Andreas Davidsson på 32:19. I damernas lopp blev det öven där seger till Högby då Hanna Lindholm var först i mål på tiden 35:38. Erika Lindeblad sprang in som trea på tiden 39:06. Sexa blev Linda Brännlund på 45:25.
Katarina Nilsson sprang 5km loppet på tiden 28:02 och blev där 17:e löpare i mål.

Ljungby mångkamp
21 Maj: I helgen avgjordes Ljungby mångkamp i Ljungby. Frida Bergvall blev sjua k kvinnoklassen på 4378p. Fridas grenresultat 100m häck 16.08 - höjd 153 - kula 13.08 - 200m 28.26 - längd 4.90 - spjut 34.59 - 800m 2:39.39
Linnea Svanhall vann F19 klassen på 4956p. Linneas grenresultat 100m häck 14.28 - höjd 159 - kula 11.61 - 200m 25.07 - längd 5.27 - spjut 35.66 - 800m 2:41.12
I F17 klassen fullföljde inte Natalie Rantzer de två sista grenarna men hade grenresultaten 100m 16.99 - höjd 1.44 - kula 10.17 - 200m 26.78 - Längd 5.11 - spjut x - 800m DNS.
Marcus Nilsson tävlade också men fullföljde inte han heller eller rättare sagt han tävlade bara andra dagen. Marcus grenresultat 100m DNS - längd DNS - kula DNS - höjd DNS - 400m DNS - 110m häck 14.80 - Diskus 43.79 - stav 5.10 - spjut DNS - 1500m DNS.
Samtidigt under helgen körde DM där Linna Svanhall vann damernas samt även F19 klassen och Frida Bergvall kom tvåa i kvinnornas DM.

Marknadsspelen i Skruv
20 Maj: Många fina resultat av de aktiva som idag tävlade i Marknadsspelen i Skruv. Tuva Grimheden vann staven på 290 i kvinnoklassen. I F17 blev det även där seger i kula med en stöt på 10.95 vilket är nytt personligt rekord.
I F13 klassen sprang Vilma Hermansson 60m på nytt personligt rekord 9.08. Vilma sprang även 600m på tiden 2:01.72 vilket gav henne andraplatsen. Tvåa blev Vilma även i kula med en stöt på 11,29 (PB). PB och en andraplats blev det öven i diskus med ett kast på 29,08. Seger och nytt mästerskapsrekord blev det för Vilma i slägga med ett kast på 29,96. Seger blev det öven i spjut på 32,81 (PB) vilket är nytt klubbrekord i F13 klassen. Tidigare rekord hade Lovisa Karlsson @lovisa_karlsson på 30,77.
Sam Grimheden blev tvåa på 12.26 på 100m vilket är nytt PB. Mohammed Saleh sprang även han 100m och blev där trea på 12.69. Sam hoppade även höjd där det blev nytt PB och en tredjeplats på 1,66. Sam blev tvåa i stav med ett hopp på 280 (PB).
Deltog gjorde även Bodil Grimheden och Anna Hermansson, de är dock under 12 år så där publiceras inga resultat.

VXO Trail
20 Maj :Anna Hedenfeldt sprang idag VXO Trail 10 km i Notteryd utanför Växjö. Hon totalsegrade den tekniska och kuperade banan på tiden 55:07.

Lag-SM KVAL
20 Maj: I torsdags avgjordes Lag-SM KVAL på Högby IP. För första gången var både dam och herrlaget i denna serie där vinnaren går till SM-final och sista laget åker ur och får tävla i division 1 nästa år.
Damlaget kom femma och får nästa år även då tävla i Lag SM kval medan herrlaget dessvärre kom sist och får tävla i division 1 nästa år.
Samtliga resultat:

Foto Decabild

Göteborgsvarvet
14 Maj: I lördags avgjordes Göteborgsvarvets halvmarathon där Högby IF:s löpare Hanna Lindholm och David Nilsson blev bästa svenskar i dam respektive herrklassen!
David sprang in som total sjua och bästa svensk på tiden 1:06.32. Detsamma gjorde Hanna Lindholm som blev bästa svenska samt total åtta i loppet på tiden 1:16.17.

Övriga löpare nedan tidsordning:
Johan Nordström blev 106:a och 11:a i sin åldersgrupp M40 på tiden 1:18.28
Victor Byström 1:20.24 (166:a)
Linus af Wåhlberg 218:e plats på tiden 1:21.46
Erik Kullberg 1:22.00 (227:a)
Towa Nilsson gjorde debut och sprang in på en fin 16:e plats på tiden 1:22.01.
Jonas Ottosson 1:25.37 (436:a)
Henric Carlsson 1:43.54 (3692:a och 117:e i M55)
Malin Byström 1:47.13 (631:a)
Matilda Rehn 1:51.07 (938:a)
Harald Lööf 1:56.52 (8382, M60 147:a)
Tomas Ek 2:08.35 (12648, M40 1502)
Rosita Karlsson 2:24.45 (6931, K55 287)

Kungsholmen runt
14 Maj: Kungsholmen runt, halvmaraton avgjordes 13/5 där Linda Brännlund och Oliver Wykman deltog i halvmaraton. Oliver spurtade in på en tredjeplats med tiden 1:11:18 vilket också var ett personbästa med 2 sekunder. Linda slutade 38:a på 1:44:54.

Ölands Kyrkstafett 2023
6 Maj: Idag avgjordes Ölands Kyrkstafett som lockade 81 lag! 49 lag sprang den långa sträckan över 67,8km och 32 lag 23,5km. Först i mål på den långa distansen var Högby IF:s herrlag 1 på tiden 3:40.20 och i damernas stafett över samma distans vann Högby IF:s damlag 1 på tiden 4:34.20

Tvåa i herrklassen var FK Studenterna på tiden 3:57.42 och trea blev Nybro Skidklubb på tiden 4:15.41
Högby IF:s andralag i damklassen tog andraplatsen på tiden 6:10.40 och herrarnas andralag blev fyra på tiden 4:20.10 och herrarnas tredjelag blev nia på tiden 4:45.34.
På korta distansen 23.5km var KA2IF Lag 1 på nytt banrekord 1:18.48 före IFK Växjö (1:19.38) och Hossmo RC (1:20.38)

Växjöloppet
1 Maj: Idag avgjordes Växjöloppet där ett antal löpare från Högby IF sprang någon av de olika sträckorna!
Andreas Davidsson vann Halvmarathonloppet på tiden 1:10.34 vilket är nytt personligt rekord och tar in Andreas på 11:e plats i Högby IF genom tiderna.
Seger blev det även i damernas 10km lopp genom Towa Nilsson som vann på tiden 36:54 vilket även det är nytt PB. Tvåa över samma distans blev Erika Lindeblad på tiden 38:18 och på 15:e plats sprang Matilda Rehn in på tiden 45:31.
I det manliga 10km loppet sprang Johan Nordström in som 3:a på tiden 33:38 och på 16:e plats kom Linus af Wåhlberg på tiden 37:08. Anders Rehn sprang även han 10km och sprang där i mål som 72:a på tiden 43:02 sant även Anton Rehn som blev 124:a på tiden 45:32.
I pojk klassen över 4,7km blev Gustaf Byåker 2:a på tiden 19:00

Canyon Endurance Runs
1 Maj: Ida Nilsson vann i lördags Canyon Endurance Runs i Kalifornien över 100km. Ida sprang de 100km och 3200 höjdmeter på tiden 9:51.07

Från Ida Nilssons Instagram : Yes finally got that Golden ticket to the Western State!
@canyonsenduranceruns 100 K in summery.
It was nice with an early cooler start in the dark and I was feeling good and running relaxed in the lead.
Then one third into the race I did a stupid mistake and took a wrong turn at an aid station and lost around 10 min and many places in the race. I was so mad at myself, but thought that I will just run as hard as possible and hopefully catch up again. So the middle of the race definitly woke me up from cruise control. ??
In the end the heat really started to hit hard with more sun exposed running and longer between aid stations. The ice hat was ??.
I really liked the trails around Auburn. The rolling single tracks among lush green and wild flowers was beautiful and spotting the american river down below. Less nice was to almost step on a snake. From slugging along, I could apperently still jump high after 90 K of running. ??.
Finally it felt so good to be returning into Auburn and know that I will make it eventhough my toes started to cramp pretty bad.
Thank you @craftsportswear team! It has been a fun week and good races from everyone and thanks @timtollefson for crewing me.