Notiser

Aktuellt just nu...>>
Notiser September 2023

Lidingöloppet
24 Sep: I helgen avgjordes ett antal lopp under lidingöloppshelgen där flertalet löpare från Högby IF deltog!
Lidingöloppet 30km.

Towa Nilsson blev bäste kvinnliga högbylöpare då hon sprang in på en sjätteplats i kvinnliga klassen. Towas tid i mål blev 2:02.36.

Ida Nilsson sprang i mål på tiden 2:07.36 vilket gav en 16:e plats. Strax bakom på en 19:e plats sprang Erika Lindeblad in på tiden 2:09.47. Hanna Lindholm bröt dessvärre efter ca 10km.
I det manliga 30km loppet blev Olle Meijer bäste högbylöpare på tiden 1:45.53 vilket gav en 10:e plats! Johan Nordström sprang i mål på tiden 1:59.45 vilket resulterade i en 97:e plats! Hector De Pedro Domingo korsade mållinjen på tiden 2:03.23 (131:a). Linus Dahlström bröt dessvärre efter ca 15km.
I 15km loppet blev det Högbyvinst i det manliga loppet då David Nilsson var först i mål på tiden 47.22. Andreas Davidsson sprang öven han 15km och kom in som
8:a på tiden 50:42. Isak Hagberg korsade mållinjen i 15km loppet på tiden 51:47 vilket gav honom en 4:e plats i M22 klassen.
I det kvinnliga 15 km loppet sprang Amanda Håkansson in som 12:a på tiden 1:00.44.
Henrik Carlsson sprang in på tiden 1:13.13 vilket gav en 56:e plats i M50 klasens 15km lopp.
Nelly Össmar och Frida Össmar tog sällskap under loppet och sprang gemensamt över mållinjen på tiden 1:19.02 resp 1:19.01. (Plats 140 och 141).
Camilla Leion sprang även hon 15km och kom där i mål på tiden 1:39.17
I 10km loppet sprang Filippa Andersson i mål som 4:a i F19 klassen på tiden 42:08.
Camilla Persson sprang även hon 10km och korsade mållinjen som femma K60 klassen på tiden 51:53.
Carl-Gustaf Nilsson sprang i mål som sjua i M70 klasens 10km lopp på tiden 53.22
Rosita Karlsson blev 37:a i K50 10km klassen på tiden 1:03.02
Katarina Nilsson sprang även hon 10km och då i K60 klassen där hon blev 25:a på tiden

1:03.37 foton @deca_text_och_bild privat samt @lidingoloppet

Veteran EM
23 Sep: Silver i Veteran EM i Italien för Per Karlsson! Per Karlsson vann idag Silver i M55 klassen under Europeiska veteranmästerskapen i Slägga! Per kastade 54,88. Vann gjorde Ungraren Balazs Lezsak med ett kast på 56,23. På bilden saknas bronsmedaljören Gintautas Miseviciuc från Litauen på 54.45. Pers kast är även nytt Smålandsrekord i M55 klassen.

KfS Eskilstuna runt
22 Sep: I lördags sprang Nils Hammaräng Grip KfS Eskilstuna runt, Nils sprang 10km där han kom 4:a på tiden 32:21

f
Foto akfoto.se

Kalmarspelen Ingvar Thomssons minne
21 Sep: I lördags gick Kalmarspelen Ingvar Thomssons minne. I F17 vann Tuva Grimheden 100m Häck på tiden 15.87. I F13 sprang Elsa Törnblad 60m försök och kom 4:a i sitt heat på tiden 10.87 vilket är nytt säsongsbästa. Elsa hoppade även Höjd och där blev det nytt personbästa och en 3:e plats på 125cm. I längd blev det även där nytt personbästa och en 9:e plats på 3.30m. I diskus blev Elsa 2:a på nytt personbästa 14.74m.
I seniorklassen sprang Mohammed Saleh två nya personbästa, i 100m på 12.51 och 200m på 26.14 vilket gav han två 3:e platser. Mohammed hoppade även längd där det blev en 2:a plats på 4.66m. I herrarnas 400m vann Simon Strand på 53.97. Simon kastade även diskus där det blev en 2:a plats på 32.84m.
I P13 klassen sprang Elber Larsson två nya personbästa på 60m och 600m. I 60m blev det en 2:a plats på 9.49 och på 600m blev det även där en 2:a plats på 2:00.39. Elner vann även 60m Häck på 13.33. Elner större även kula där det blev en 2:a plats på 7.69m och sedan ett till personligt rekord i Spjut där han vann på 25.75m. Oliver Hallgren tävlade även han i P13 där det blev ett personbästa i alla tre starter. I höjd blev det 131cm och en 2:a plats, en 4:e plats i längd på 3.62m och en 5:e plats i Diskus på 15.10m.

Linköping Runt
21 Sep: I söndags gick KfS Linköping Runt, Högby iF hade två deltagare med i herrklassen på 5km. Isak Hagberg kom 4:a på tiden 15:41 och Simon Östborg 8:a på tiden 18:29.
Foton Ted Malm på lgif.se

Götalandsmästerskapen
21 Sep: I helgen har Götalandsmästerskapen för 13-14 åringar gått i Trollhättan. I F13 slog Vilma Hermansson nytt personbästa och klubbrekord i F13 i Diskus på 32.33 vilket gav henne en 3:e plats. Vilma kom även 3:a i slägga på 38.32 vilket även det är nytt personbästa och nytt klubbrekord i F13. I Spjut kom Vilma 4:a på 33.68.

Foton @deca_text_och_bild

Lag UDM P13 och F13. Match 2 i Ljungby
15 Sep: Lag UDM P13 och F13. Match 2 i Ljungby
I F13 klassen slutade Högby If på en delad 7:e plats på 124 poäng och i P13 klassen högby IF 5:a på totalt 30 poäng. . I F13 klassen tävlade Anna Hermansson i 60m, hon kom på 16:e plats på tangerat PB 10.17. I P13 klassen sprang Olle Strid in på en 4:e plats på tiden 9.80.
I 1500m kom Ida Nylander 5:a på nytt personbästa 5:51.57. I P13 klassen vann Gustav Byåker på nytt personbästa på tiden 5:22.74.
Ela Törnblad sprang 200m häck på tiden 39.76 och även det nytt personbästa. I P13 klassen sprang Eller Larsson även han in på nytt personbästa och en 3:e plats på 33.30.
I stav hoppade Ida Nylander 130cm vilket gav henne en 12:e plats och även det nytt personbästa. Oliver Hallgren hoppade 150cm i stav på nytt personbästa vilket gav honom en 4:e plats.
Oliver Hallgren hoppade även tresteg där han kom 5:a på 8.24m . I F13 klassen hoppade Estrid Larsson 7.35m i tresteget vilket gav henne en 15:e plats.
I P13 kula kom Olle Strid 2:a på 9.06m. I kula stötte Vilma Hermansson 11.29 vilket gav henne en 2:a plats. Vilma kastade även spjut där hon kastade till sig en vinst på nytt personbästa och nytt klubbrekord i F13 på 35.42. I pojkarnas spjut kastade Elner Larsson 21.82 vilket resulterade i en 3:e plats.
I stafetten 5x60m sprang Estrid Larsson, Anna Hermansson, Vilma Hermansson, Elsa TörnbladI och da Nylander och de sprang in i mål på 47.40 vilket gav dom en en 9:e totalplacering. I P13 klassen sprang Einer Larsson, Oliver Hallgren, Olle Strid, Gustav Byåker och Henry Byåker, men de blev tyvärr diskvalificerade.

adidas adizero running tour
10 Sep: Under våren och sommare har adidas adizero running tour pågått och startade med adidas premiärmilen, adidas premiärhalvan, adidas Stockholm marathon och avlutades i helgen med Ramboll Stockholm Halvmaraton. I damklassen vann Hanna Lindholm med en totalpoäng på 52 poäng. Även David Nilsson har deltagit och fick totalt 37 poäng vilket gav honom en 2:a plats bakom Diego Estrada från USA på 45 poäng.
Hannas deltävlingsresultat:
Premiärmilen- 5:a 36:20, Premiärhalvan- 1:a 1:17:25, Stockholm Maraton-5:a 2:38:36 , Stockholm Halvmaraton- 2:a 1:16:38
Davids deltävlingsresultat:
Premiärmilen- 4:a 29:56, Premiärhalvan- X , Stockholm Maraton- 9:a 2:18:14 , Stockholm Halvmaraton- 4:a 1:06:51

Stockholm halvmarathon
10 Sep: Igår avgjordes Stockholm halvmarathon. Hanna Lindholm sprang in som tvåa på tiden 1:16.38 endast fem sekunder bakom segraren Lovisa Kissa från Uganda.
I männens lopp sprang David Nilsson in som fyra på tiden 1:06.51

Inofficiellt Svenskt rekord av Julia
8 Sep: Julia Samuelsson sprang ikväll 2000m hinder och sprang där i mål som trea på nytt personligt rekord och även bästa tid i Sverige genom tiderna på distansen (inofficiellt svenskt rekord, distansen är ingen officiellt gren men finns bästa lista på distansen). Julias tid var 6.12.98. Tidigare rekord var från 2022 och var. 6.22.99. Stort grattis @juuliasamuelsson

Blodomloppet i Växjö
7 Sep: På onsdagkvällen gick blodomloppet i Växjö. I 10km loppet vann Andreas Davidsson herrklassen på tiden 31:34, Linus Af Wåhlberg sprang in på tiden 35:26 vilket gav honom en 5:e plats. I damernas 10km lopp kom Anna Hedenfeldt 6:a på tiden 42:19.
I herrarnas 5km lopp sprang Gustaf Byåker in på tiden 20:19 vilket gav honom en 10:e plats. Även Mattias Olander sprang och gick i mål på tiden 24:55 och en 38:e plats.

Finnkampen
2-3 Sep: Under helgen har finnkampen samt ungdomsfinnkampen på Stockholm stadion körts. I finnkampen hade Högby två aktiva med, Lovisa Karlsson tävlade i tre-kampen och vann denna på 2550 poäng.
Lovisas grenresultat:
Höjd- 171, Kula- 11.42, 100m Häck- 13.43
Även Julia Samuelsson tävlade och hon sprang 3000m hinder och gick i mål som tvåa på ett nytt personbästa 9:51.49.
För seniorerna blev det dubbelseger för det svenska laget!
I ungdomsfinnkampen gjorde Edvin Persson landslagsdebut och Edvin tävlade i längd där han kom 3:a på 6.60.
Foto @deca_text_och_bild

Göteborg Marathon
3 Sep: Idag har Göteborg Marathon tillsammans med veteran SM gått av stapeln. I damernas lopp var Hanna Lindholm först i mål (1:a K40) på tiden 2:43.30.
I herrarnas lopp kom Johan Nordström in i mål på tiden 2:42.33 vilket gav honom en 12:e plats totalt (3:a M40). Jonas Ottosson gick i mål på 2:58.26 vilket gav honom en 64:e plats.

Tjejmilen
3 Sep: Tjejmilen och tjejmilen Trail avgjordes idag i Stockholm där Towa Nilsson sprang in på 13:e plats på tiden 36:09 på Tjejmilen. Maria Silverstrand blev 366:a på Tjejmilen Trail på tiden 1:07.22

Blomsterloppet
2 Sep: Idag har sju aktiva sprungit Blomsterloppet. I damernas 11,4km lopp kom Anita Jönsson 6:a på tiden 59:32. I damernas 5,7km vann Camilla Persson på tiden 26:08, även Irene Rhode sprang och kom 7:a på tiden 34:29.
I herrarnas 11,4km lopp vann Abakar Abdelkarim på tiden 38:58. I 5,7km loppet blev det dubbelt Högby med Djamal Abdulkarim på 19:41 och Kristoffer Loo strax efter på tiden 19:49. På en 6:e plats kom Henrik Carlsson på tiden 24:43.