Notiser

Aktuellt just nu...>>
Notiser Oktober 2023

Uppsala Marathon och Halvmarathon
28 Okt: Idag gick Uppsala Marathon och Halvmarathon. I damernas halvmarathon vann Hanna Lindholm på tiden 1:16:47

.

Terräng SM
21-22 Okt:

I 19 års sprang både F19 och P19 6km. I F19 kom Towa Nilsson 2:a på tiden 22:08! Filippa Andersson sprang även hon i samma klass och kom på en 16:e plats på tiden 24:20.

I P19 sprang även där två Högby löpare. Noah Petersson sprang in på en 20:e plats på tiden 21:26 och Elvis Eckeberg på en 25:e plats på tiden 23:19.

I seniorklassen sprang Amanda Håkansson 10km och kom på en 14:e plats på tiden 38:29. I herrarnas lopp kom Isak Hagberg i mål på 17:e plats på tiden 33:15, Andreas Davidsson kom på 22:e plats på tiden 33:32 och Nils Hammaräng Grip placeringen efter på tiden 33:38. På 25:e plats kom Hugo Unosson på tiden 34:18.

Samtidigt som seniorloppet gick även 22 års klasserna, i M22 kom Isak Hagberg 4:a, endast en sekund från bronset. Och Hugo Unosson på en 5:e plats.

I veteranklasserna 65+ sprang de 4km på den 2km långa varvbanan. Camilla Persson sprang i K60 där hon kom 5:a på tiden 20:33. I K65 kom Katarina Nilsson 4:a på tiden 23:35. I M70 kom Carl-Gustaf Nilsson 5:a på tiden 20:29.

I veteranklasserna 35-55 var det istället 8km som skulle springas. I K55 kom Anna-Stina Wanby 4:a på tiden 39:17

Seniorerna sprang även dom på lördagen, 4km. I kvinnoklassen sprang Amanda Håkansson in på en 21:a plats på tiden 14:54.

I herrklassen sprang Hugo Unosson in på en 18:e plats på tiden 12:30. Andreas Davidsson på en 24:e plats på tiden 12:51. Lukas Mårtensson 26:a på tiden 12:57 och Nils Hammaräng Grip 28:e på tiden 13:02. Abakar Abdelkarim 36:e plats på tiden 13:35.

Växjö Maraton
21 Okt: Idag avgjordes Växjö marathon där Anita Jönsson sprang in som 1:a i K60 klassen och total 33:a på tiden 4:03:35.
Anna Hedenfeldt blev 3:a i K40 och total 8:a på tiden 3:14:32, tiden var nytt personligt rekord.
Johan Nordström sprang in som 2:a på tiden 2:38:44 vilket var nytt personligt rekord och gav en förstaplast i M40.

Amsterdam Marathon
15 Okt: Idag har Amsterdam Marathon gått, i damernas lopp sprang Hanna Lindholm in på tiden 2:37:48. Vilket gav henne en 19:e plats bland damerna

Göteborg marathon och Göteborg halvmaraton
15 Okt: Göteborg marathon och Göteborg halvmaraton avgjordes igår, kanske ett av de tuffaste åren hittills med vindbyar upp till 25-30m/sekund. Nils Hammaräng Grip vann halvmaratonloppet på 1:10:14.

Ekerumsloppet
8 Okt: Igår gick Ekerumsloppet där Högby IF hade flertalet aktiva med. I 10km loppet blev det lite felspringningar.

19:e Kristoffer Loo, 45:18

I 13 års klassen sprang de 1,3km. I P13 vann Charles Byåker på 6:03 och i F13 vann Vilma Hermansson på tiden 5:34 och Anna Hermansson sprang in som 2:a på tiden 6:54.
I 11 årsklassen är det ingen tidtagning men Clara Lannerby Karlsson och Henry Byåker sprang även dom 1,3km.

Umemaran
8 Okt: Anita Jönsson sprang Umemaran och vann sin klass K60 på tiden 4:09:51 och 17:e plats totalt bland damerna. Loppet var även Anitas 62:e Marathon! Foto från Jalles TC.

Djurgårdsvarvet
8 Okt: Igår vann David Nilsson Djurgårdsvarvet 10km på tiden 30:47.

Hässelbyloppet
1 Okt: Idag sprang Amanda Håkansson och Anna Karlsson Hässelbyloppet 10km. Amanda sprang i mål som 12:a på tiden 37:32 och Anna sprang på tiden 45:49 vilket gav henne en 81:a plats.

Världensbarnloppet
1 Okt: Idag avgjordes Världensbarnloppet där över 300 löpare sprang välgörenhetsloppet där alla intäkter gick oavkortat till Världens barn! Först i mål var Högby IF:s Andreas Davidsson. Första dam var Camilla Persson. I herrloppet blev det dessutom trippel Högby då Abakar Abdelkarim var tvåa och Kristoffer Loo.

DM och VDM 10000m
1 Okt: Igår sprang Tomas Olsson DM och VDM 10000m i Linköping. Tomas sprang in som 8:a på tiden 36:24.8 vilket även gav honom en 1:a plats i M45.

Sävedalsloppet
1 Okt: I fredags gick Sävedalsloppet och Nils Hammaräng Grip sprang i mål som 3:a på 10km loppet på tiden 31:40. I terrängloppet 4km sprang Nils Hammaräng Grip in som 5:a på tiden 13:38 och Hugo Unosson sprang in som 7:a på 14:13.