Nyheter sept - dec 2004  
     
 
31 dec: Många (180 st - nytt rekord!) tog idag chansen att för sista gången lufta löparskorna. Detta skedde på Kalmars gator i Högby IF:s Sylvesterlopp. Många bra resultat noterades med flera klass-segrar till arrangörssklubben. David Nilsson, Magnus Ohlsson, Katarina Nilsson och Katherine Karlström några av dessa. Läs reultatlistan för mer info >>

Som sagt: Årets sista dag och Högby IF Friidrott önskar därmed alla ett riktigt Gott Nytt År!

20 dec: Stor Högby-trupp i Tomtespelen i Karlskrona

Högby IF hade i lördags 28 friidrottare på plats när tredje Tomtespelen avgjordes i Sunnahallen i Karlskrona. Det blev en lyckad tävling med många fina resultat. Det var särskilt glädjade att se debutanterna klara sej så bra. Marcus Andersson med vinst på 1500 m-M. Emma Tingström, Maria Tell, Linnéa Nilsfors och Edona Mehmeti gjorde alla mycket bra instatser i premiären.

Högby IF var med i topp i många grenar. 20 medaljer varav, 10 guld, 4 silver och 6 brons blev medaljfacit. Camilo vann 60 m, 60 m häck och 1500 m i ett sisuladdat lopp, där det f.ö blev total Högbydominans med Simon som tvåa och Tim trea. Mattias Olander fixade trippel även han, på 60 m, längdhopp samt kula. I samma kultävling kom Markus J tvåa, men vann tidigare 800 m i ett som vanligt offensivt lopp.

Offensiv i löpningen var även Marcus N på 1000 m där det dock inte räckte till seger. Andreas Rohde och Johan Nilsson tog en dubbel på 60 m häck. My visar att när hon är fri från skador så går det snabbt. Seger på 60 m med en hundradel och tvåa på fin tid på 200 m - 27.92. Moa är också på gång, trea i längd och fyra på 60 m.

Fina 200 m:s lopp av Jonathan P, Jonathan N, Martin och Oskar. Övriga gjorde bra insatser med t.ex. Robins tre 4:e platser, Katherine i stav och på 200 m, Oliver i höjd, Emma P i kula, Daniel i P13, Ken o Joel i P11, Emma och Linda J och Edona med sitt brons på 60 m i debuten. Nu närmast väntar julavslutning onsd. 22/12 kl.16.30 med träning både för yngre och äldre och julgröt kl 18.00. Plats: Djurängsskolan.

7 dec: Högbyungdomar på julklappsjakt i Göteborg.

23 Högbyungdomar ställde i helgen upp i Julkappsjakten i Göteborg. Resultatet blev över förväntan med en total femteplats bland över 100 föreningar. Efter vinnade förening IFK Växjö och några Göteborgsföreningar blev vi alltså 5:a med 31 medaljpoäng. Många personliga rekord sattes och för en del blev det att känna på både tyngre redskapsvikter och högre häckhöjder i och med den nya säsongen och då samtidigt nya åldersklasser.

Två nya Julklappsjakts-rekord var topparna med Mattias Olanders vinst med 7.86 på 60 m och Marcus Nilssons 2.52.60 på 1000 m. Mattias vann även 60 m häck och kula samt tog silver i tresteg och kula och brons i längd, totalt sex pokaler ytterligare i prisskåpet. Marcus gjorde ett stark höjdhoppstävling med 1.63 och 3:e plats i höjd direkt efter 1000m-loppet , brons även i stav.

Mattias och Marcus

Övriga pokalvinnare: Lille kämpen, Ken Slättengren, guld på 600 m och silver på 60 m och längd. En härlig "riktig" debut gjorde Markus Johansson som överraskade med silver på 800 m och brons i kula. Två brons till i kula blev det genom Magdalena Persson och Erik Romberg. I samma blev Jonathan Persson och Martin Kolaj, fyra respektive femma, det visar på härlig Högbybredd.

Bland de åtta bästa och därmed också medalj fixade Robin Slättengren, Joel Romberg, Camilo Karlström, Simon Rodhe, Tim Slättengren, Katherine Karlström, Moa Larsson, Emma Persson och Linda Jeansson. Även Ida Persson, Andreas Rohde, Emma Jeansson, Ellen Johansson och Hjalmar Johansson stod för fina insatser.

Närmast väntar Tomtespelen i Karlskrona den 18/12.

23 nov: Tyvärr kunde inte Ida Nilsson ställa upp i USA-säsongens sista Terränglopp. Ida var direktkvlificerad till sluttävlingarna i "Nationals" men kom inte ens till banan då en förkylning stoppade henne från start. Ida har nu ändå inomhussäsongen kvar att se fram emot innan hon vänder hem till Sverige framåt våren.

17 nov: Kom ihåg att anmäla dig till Julklappsjakten! Till Calle eller Christer senast torsdag...

16 nov: David Nilsson fick i helgen för andra gången i år dra på sej den blå-gula landslagsdräkten, då han ställde upp i NM i terräng i Ejby i Danmark. Tyvärr kunde David inte göra sej själv rättvisa då han veckan före loppet fått problem med ett ömmnde knä (patellasenan). Detta i samband med magproblem gjorde att resultatet blev en 19:e plats med tiden 23.40 på den 6,6 km långa banan.
Klicka för större bild

Segern gick glädjande till Sverige genom den stora överraskningen Joel Lewis-Jonsson från IS Göta, som kom med i laget i sista stund. I uttagningsloppet i Skövde två veckor före var Joel bara femma men kvalade alltså sent in och tackade med ett NM-guld individuellt.

David får ladda om - han har i alla fall möjlighet två gånger till i P19-klassen !

Davids syster Ida gjorde i helgen åter ett starkt lopp i terräng , då hon blev tvåa i Regionsmästerskapen i Fort Collins, Colorado i USA. Av de nio svenskar som ställde upp i de olika "Regionals", blev Ida den enda som klarade att direktkvala till finalen som går om en vecka (nästa måndag).

Hon löpte den 6 km långa banan på 20.26. Segern gick till Renee Metivier från Colorado-Boulder, 20.06. Ida var i sin tur sex sekunder före trean Laura Turner Bringham Young.

9 nov: Fler bilder är nu utlagda på idrottare i klubben. Bl a på Tim Slättengren, My Finnman och Oskar Thor. Se under "Aktiva".

Carl-Gustaf Nilsson ger appropå NM i terräng nu till helgen en rapport: "NM i terräng går på den Danska ön Fyn, närmare bestämt Ejby. Länkar att läsa om NM finns på SFIF:s hemsida den 3 nov. En direktlänk till Danska Förbundet eller arrangören finns också där.

På SFIF:s sida är också länkar till de andra ländernas laguppställningar. I det Svenska P19-laget springer förutom David, Lars Johansson, (Brittatorp), Olle Walleräng, (Råby Rekarne) och Henry Gross, (glömt föreningen). I laget räknas tre man , så det gäller för David att vara med där för att slåss om lagmedaljerna.

Individuellt ska mycket till för att Ungdoms-Finnkampssegraren på 3000 m - Tuomas Jokinen inte vinner NM-guldet, han är storfavorit trots bara 17 år som  som David."

1 nov: David Nilsson är klar för Nordiska Mästerskapen i terräng i Danmark den 14 november. I ett kvalificeringslopp i Skövde i helgen blev David trea i P19-klassen. Han löpte den 5 km långa banan på 15.17 och var därmed bland de tre direktkvalade löparna. Segern gick till Lars Johansson, Brittatorps TK (14.57) före Olle Walleräng, Råby Rekarne (15.11).

Efter en försiktig inledning på loppet av David ökade han tempot mot slutet och sprang bl.a. om två löpare på upplopet. NM-kvalet var inlagt i Billinghusloppet som IFK Skövde arrangerar. För mer kommentarer och hur det gick i de övriga loppen se SFIF:s hemsida.

 
 
31 okt: Högbys Ida Nilsson blev i helgen historisk när hon tävlade för sin studentförening Northern Arizona University. I Bozeman, Montana vann Ida sin tredje raka terrängtitel i Conference Big Sky, vilket ingen lyckats med före henne. Hon averkade den tre "miles" långa banan (4821 m) på 16.46 och tog en klar seger före klubbkamraterna Jinny Hanifan (17.25) och Erika Edvarads (17.27).

Också i lagtävlingen (fem löpare räknas) tog NAU en klar seger före Weber State. För Ida väntar närmast Mountin Regionals i Fort. Collins, Colorado den 13 november. Därefter avslutar hon sin studentkarriär med de Amerikanska Studentmästerskapen i terräng den 22 november som avgörs i Terra Haute, Indiana.

31 okt: Helgen 22-24 oktober besökte fyra HIF:are, den Estniska ön, Ösel eller Saaremaa som den heter på estniska. De blev mycket väl mottagna av ledaren Tönu Vaher som med sin förening Saaremaa Jooksuklubi bl.a gästat oss vid Ölands Kyrkstafett genom åren.

Även tävlingsmässigt blev det fullträff för de fyra. Marcus Nilsson och Robin Slättengren tog en klar dubbelseger i P13-klassen. Tiderna blev för Marcus - 28,29 och för Robin - 30,30 där man under tre dagar löpte 2 km, 3,24 km och 3,2 km vilket totalt blev en 1/5 dels maraton.

Katarina och Carl-Gustaf Nilsson tog klara segrar i sina veteranklasser. Här löpte man under tre dagar ett maratonlopp d.v.s. 42.195 m, fördelat på 10 km, 16,195 km och 16 km. Katarinas segertid i K45-klassen blev 3.07.22 en segermarginal på ca 5 minuter före tvåan. Calle vann med 8,5 min och den sammanlagda tiden noterades till 2.44.23

Första och tredje dagen gick tävlingen i Kuressaare, huvudorten på Ösel, med dag två löptes på södra delen på Ösel, där leriga vägar gjorde det extra jobbigt för löparna.

30 okt: Premiär idag för Högby IF Friidrotts Nya Hemsida! Allt är inte hundraprocentigt genomarbetat ännu, men håll till godo så länge. Uppdateringar kommer att ske fortlöpande under november månad. Välkomna!

25 okt: Högby IF:s Jonas Andersson tog i helgen en fin seger i "Havsslättsmarodören" då han med bred marginal vann loppet. Trots tuffa förhållanden hade Jonas det mesta under kontroll och kunde ta sin 3:e seger i loppet genom tiderna.

 
     
 

28 sept: Seger för David Nilsson i Lidingö-loppet!

David tog ohotad hem segern i klassen P 17 med bred marginal. Carl-Gustafs pojk var hela 1 ½ minut före tvåan när han sprängde målsnöret.

Fler goda resultat gjorda av Högbylöpare kunde noteras. Bl a kom Camilo Karlström och Marcus Nilsson bland de 6 första i respektive klasser.

 
     
     
     
  © HIF, uppdaterad 2005-01-26  

Startsidan