Nyheter jan-feb-mars 2005  
     
  15 mars:  GRATTIS IDA! I Amerikanska Studentmästerskapen inomhus tog Ida sin andra NCCA-titel, då hon vann 5000 m på 15.50.20 i Fayetteville, Arkansas. Tiden är förutom nytt personligt rekord inomhus också den näst snabbast av någon svenska genom tiderna. Ida var mycket glad efter loppet och tyckte att de övriga i fältet släppte relativt lätt när hon gick upp i täten då en km återstod . Efter några 200 m:s varv på 36-37 sekunder fick Ida en lucka som hon sedan höll in i mål. En härlig avslutning på Idas studentkarriär. Nu väntar Terräng-SM i Böda Sand på Ida och Johanna - Välkomna "hem" säger vi andra HIF:are!

För kommentarer se SFIF:s hemsida liksom NAU:s hemsida, http://nau.newtier.com, och www.fast-women.com (fina bilder från loppet)

Lyckat inomhus-GM De nio ungdomar som kvalat in och var på plats när GM för 13 och 14 år avgjordes i Malmö i helgen skötte sej utmärkt med många fina resultat, personliga rekord och ett antal guld- silver- och bronsmedaljer. De nio som deltog var Magdalena Persson, Katherine Karlström, Jonathan Nilsfors, Oskar Thor, Robin Slättengren, Marcus Nilsson, Andreas Rohde, Markus Johansson och Mattias Olander. Tyvärr kunde inte Johan Nilsson delta p.g.a. förkylning.

Mattias bärgade två guld i kula och tresteg och dessutom silver på 60 m häck samt blev fyra på 60 m i mycket hård konkurrens. Han imponerade i kula med nytt pers och stöt över 14 m. Bra i kula gjorde också Marcus N, chockade med att gå från fjärde plats till ledning i sista men blev omstött igen. Silver gått nog liksom brons i stav och på 1000 m. Robin överraskade som vanligt igen i tresteg med pers och silvermedalj. Överraskande silver även till Markus J på 800 m - som visade härliga kämpatakter. Katherine hoppade pers i stav och Magdalena gjorde bra i kula. Jonathan pers på 200 m, Oskar till final på 1000 m och blev där 6:a, Andreas kämpade väl på 60 m häck och höjd. Ett minst sagt lyckat inomhus-GM för Högby-ungdomarna med den bästa insatsen någonsin. Läs resultaten här >>

Framgångar i Veteran-EM Ytterligare en HIF:are har varit i farten. Sten Medelius har deltagit i Inomhus-EM för veteraner i Eskilstuna. I M75-klassen blev han 4:a på 60 m på 13.39, 5:a på 200 m 36.09 och 7:a på 60 m 10.52. Bra kämpat, Sten!

3 mars: USM OCH JSM INOMHUS - Högby IF hade sex friidrottare på plats i Göteborg i helgen när Inne-SM för ungdom (15 och 17 år) och juniorer (19 och 22 år) avgjordes. Det är den största truppen för Högby IF:s del någonsin. Alla skötte sej bra och för en del var det debut i så stora sammanhang.

David Nilsson tog sin första inne-medalj efter ett mycket väl genomfört lopp på 1500 m. Klockan stannade på 4.02.56 nytt inne-pers och bronsmedaljen var ett faktum. Endast en sekund skiljde fram till guldet. Camilo Karlström gjorde ett fint kvallopp på 400 m, vinst i sitt heat på utmärkta tiden 52.79 och pers med en sekund. I semifinalen var benen lite tröttare, 53.67 räckte inte till finalplats. På 60 m löpte Camilo på 7.53. Ytterligare en 1500-meters löpare var på plats från HIF, det var Tim Slättengren som sprang på tiden 4.47.21 och blev därmed 7:a i det första försöksheatet.

Bland 15-åringarna lyckades My Finnman bäst. Mångsidiga My ordnade en fin femteplats i kula på resultatet 11.52. Mest imponerande var ändå stavhoppet, 9:e plats på resultatet 2.72, nytt personbästa med över en halv meter. Nytt pers också på 200 m 27.47 men varken det eller 60 m 8.38 räckte till vidare avancemang. De båda kulstötarna Jonathan Persson ch Erik Romberg var väl inte helt nöjda med 12.19 respektive 12.09 viket räckte till 9:e och 11:e plats och revansch är att vänta framöver. Bild på truppen finns här >>

IDA HISTORISK - I USA har Ida och Johanna varit i farten. Vid Big Sky Conference-tävlingarna inomhus i Idaho var deras skola NAU nära att vinna lagtiteln, bara 15 poäng skiljde till ettan Weber State. Ida tog dock maxpoäng på sina fyra starter vilket gav fyra vinster och 40 poäng, vilket ingen mäktat med tidigare i Big Sky Conference historia. De fyra gulden kom på 3000 m, 5000 m och en mile där Johanna var tvåa samt i stafetten där både Ida och Johanna var delaktiga i segern. Johanna tog ytterligare en mästerskapsmedalj med en tredjeplats på 800 m. För resultat och kommentarer se NAU:s hemsida.

För Idas del är det nu bara de nationella Innemästerskapen i Fayeteville den 12 mars som återstår innan collegetiden är till ända.

14 feb: Ida Nilsson har sprungit fort i helgen I tävlingar i Seattle i Washington gjorde Ida ett starkt 5000 m-lopp , löpte in på tiden 15.59.23 och blev trea i loppet. Tiden är den näst snabbaste tiden någon svenska gjort inomhus, endast Sara Wedlund ligger före. Ida skulle först sprungit 3000 m men då motståndet inte var det bästa, blev det byte till den längre sträckan. Alicia Craig, Stanford vann 5000 m-loppet på 15.54.72

Ida är därmed kvalificerad för i amerikanska studentmästerskapen inomhus den 12 mars i Fayetteville, Arkansas, då kvaltiden 16.10 klarades med drygt 10 sekunder. För mer kommentarer se NAU:s hemsida.

Vintercupen i Nybro Det blev stor Högbydominas i andra deltävlingen i Vintercupen i löpning. Arrangerande Glasrikets RC fick inte lätt vare sej med bana (rikligt snöväder natten innan) eller vägvisning. En fyra-varvsbana eller... användes även om funktionärerna inte riktigt var med. Odiskutabelt snabbast var i alla fall David Nilsson som sprang in som klar etta med Sonny Karlsson och Calle Nilsson som tvåa respektive trea. På fjärde och femte plats följde "ungdomarna" Pär Josefsson och Marcus Nilsson.

7 Feb: Ida och Johanna Nilsson har i helgen tävlat på "hemmaplan" i Flagstaff. Ida vann mile-loppet på tiden 5.09.57, 6 sekunder före tvåan. Samma vinstmarginal hade Johanna när hon segrade på 800 m på 2.17.13. För övriga kommentarer och resultat se NAU:s hemsida.

Broder David har också varit i farten. I öppna inomhus-DM i Göteborg, satte han nytt pers på 800 m tiden blev 2.01.79 vilket innebar en 6:e plats i seniorfältet.

Medaljregn över Högbyungdomar Högby IF blev bästa förening bland pojkarna när Smålands-DM i friidrott för 12-15 år avgjordes i Växjö i lördags. Totalt kom Högby IF tvåa i medaljpoäng efter IFK Växjö. 17 medaljer, sju guld, fem silver och fem brons blev det imponerande facitet för Högbyungdomarna.

Mattias Olander i P13 hade som vanligt stor uppvisning. Han tog fyra guld och blev därmed tävlingens meste vinnare. Mattias segrade i 60 m, 60 m häck, längd och kula. Det var bara i höjd som han fick nöja sej med brons. I samma klass gjorde Johan Nilsson ett starkt lopp och tog brons på 60 m.

I P14 tog Marcus Nilsson guld i kula med Oskar Thor på silverplats. Silver blev det även för Marcus i höjd, här med Jonathan Nilsfors som bronsmedaljör.

My Finnman gjorde ett kanonlopp på 60 m och vann guldet på 8.32, vidare blev det silver i kula, Moa Larsson hoppade långt och tog bronsmedaljen i längd i F15.

Högbys sjunde guld bärgade Emma Jeansson på 60 m häck F12, efter en dramatisk lopp där hon fick samma tid som tvåan, men Emma hade alltså tusendelarna och guldet på sin sida.

Övriga Högbymedaljörer blev Jonathan Persson och Krenare Mehmeti som båda tog i silver i kula på nya personliga rekord i P15 respektive F13. Kulmedalj tog även Magdalena Persson då hon kom trea och tog bronset i F14. För mer resultat se IFK Växjös Hemsida.

4 feb: Nu finns nya bilder ute på sidan efter Pallasspelen. Bl a på Ken Slättengren och Mattias Olander. Klicka fram ARKIV/BILDER och kolla in!

3 feb: Pallasspelen - Högby IF hade 21 friidrottare på plats när Pallasspelen arrangerades i Malmö i helgen.Många fina prestationer gjordes med följande medaljplaceringar av våra aktiva.

David Nilsson vann 3000 m seniorer. Efter två jämna km med ca 2.59/km, skruvade David upp tempot och löpte ifrån de övriga i fältet och klockades för 8.54.20, nytt inomhuspers.

Camilo Karlström löpte ett starkt 200 m:s lopp och persade med 23.32 och silver i P17.

Den store medaljplockaren var annars Mattias Olander med ett guld, två silver och ett brons. Guldstöten i kula på 13.75 innebar nytt Pallasspelsrekord. Silver i längd på 5.36 och likaså silver i höjd 1.53 medan det blev brons på 60m med tiden 7.75. Samtliga resultat personliga rekord för Mattias - Grattis!

My Finnman visade åter sin klass i kula och knep silvret på 11.88, medan Marcus Nilssons stöt på 12.60 gav bronsplats, båda på nya personliga rekord.

I yngsta pojkklassen tog Ken Slättengren en bejublad seger på 800 m, 2.52.00.

31 jan: Nu är det officiell start för Anmälningstiden till Terräng-SM. Redan idag kan Du göra Din anmälan här på Sidan. Detta via ett enkelt formulär som nu är igång >>

29 jan: Nu finns också Banprofilen över SM-banan i terräng inlagd på Hemsidan. Klicka mig vidare >>

26 jan: Vintercupen i löpning i Rälla har inlett utesäsongen i löpning. 34 löpare tog tillfället i akt att lufta löparutrustningen. Det blev en spännande slutstrid om segern mellan Markus Andersson och Sonny Karlsson. På de sista hundra meterna gick Markus ifrån och tog en knapp men klar seger. Se resultatlista >>

24 jan: Inför Högby IF:s arrangemang av SM i terräng nu i vår arbetar vi regelbundet fram material och info som läggs ut här på hemsidan. Redan nu kan Du gå in och titta på 2005 års SM-bana. En ritad karta över banan kombinerad med små kamerabilder gör att Du nu kan ta dig en titt på riktiga bilder från de olika banavsnitten! Ta mig dit >>

22 jan: Bansträckningen för 2005 års SM-bana i terräng är nu klar. Klicka här för att ta en förhandstitt

 
     
     
     
  © HIF, uppdaterad 2005-04-30  

Startsidan